Обох синів забрала війна. Хмельничани попрощались з молодшим сержантом Андрієм Деркачем

Обох синів забрала війна. Хмельничани попрощались з молодшим сержантом Андрієм Деркачем
  • Хмельничанин Андрій Деркач став на захист країни ще в 2014. 
  • Сьогодні, 26 квітня, місто прощається зі своїм воїном. 
  • Без батька залишились син і донька. 

“Був справжнім козаком, патріотом і захисником”, - так про Андрія Деркача відгукуються його друзі, знайомі і вчителі. Сьогодні, 26 квітня, Хмельницький прощається з військовим, а згорьована матір прощається з другим сином, якого забрала ця війна. 

Віддати останню шану 37-річному захиснику прийшли його близькі, товариші, однокласники і просто небайдужі люди. До труни з Андрієм несли безліч живих квітів. 

Андрій Деркач виріс у Хмельницькому. Тут навчався у школі №14, що на Спортивній. Алла Зінчук була його вчителем української мови та літератури. Пригадує його спокійним хлопцем. 

Відео дня
  • Спокійна, вихована, чемна дитина, яка любила життя. Через багато років прийшла до мене навчатись його донечка, яка пішла після 9-го класу. Це дуже велика втрата для нашої шкільної родини. Це третій учень нашої школи, які віддав своє життя, захищаючи Україну, захищаючи нас, - каже педагог. 

У мирному житті хмельничанин певний час був на заробітках. А з 2014 року став на захист країни. Пішов воювати і тоді, коли почалось повномасштабне російське вторгнення. 

У сім'ї Андрія їх було троє - він з братом і сестра. Сьогодні матір вдруге ховає сина. Знайомі розповідають, старший брат Андрія теж загинув під час війни. 

  • Прошу пробачення за те, що не вберегли Андрія і дякую вам за сина - за справжнього українського героя, яких насправді дуже важко розпізнати, коли вони ще малі. Коли я прийшов в школу, мені було 24, а Андрієві - 13. З ним було не завжди просто. Він був дуже доброю людиною. Він переживав за всіх, вступався за всіх, не робив ніякої шкоди. Запам'ятався мені чудовим спортсменом. Якби не наші захисники, не їхня пожертва, ворог би був тут. І ми маємо їм дякувати до кінця свого життя, - додав заступник міського голови Михайло Кривак. 

Захисник помер 20 квітня. Відомо, що у нього залишились батьки, дружина і двоє дітей - старша донька і син.  Поховали Андрія Деркача на міському кладовищі в мікрорайоні Ракове. 


Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (112)
  • Володимир Балак

    Вічна Пам'ять Герою 😢😢😢
  • Зоя Пахалюк

    Вічна Пам'ять Герою 🕯️🇺🇦
  • Nina Saenko

    Вічна пам'ять Герою 😥
  • Анна Малышко

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ

keyboard_arrow_up