Один мав одружуватися, інший - мав двох дітей: у Хмельницькому попрощалися з рятувальниками

Один мав одружуватися, інший - мав двох дітей: у Хмельницькому попрощалися з рятувальниками
  • Тієї ночі рятувальники виїхали на місце обстрілу дронами.
  • Один із них загинув під час влучання другого дрона-камікадзе.
  • Інший - помер в лікарні.
  • Хмельницький попрощався із працівниками ДСНС сьогодні, 28 лютого.

Ніч 27 лютого хмельничани запам’ятають на все життя. Тоді росіяни здійснили обстріл Хмельницького іранськими дронами. Містяни почули 3 вибухи. На місце події виїхали працівники ГУ ДСНС України в Хмельницькій області. На жаль, один із них загинув під час виконання службових обов’язків. А саме - під час повторного удару дроном. Іншого рятувальника госпіталізували в лікарню із важкими травмами. Його не вдалося врятувати й він помер. 

Один мав наречену, інший - дружину та дві донечки

“Мій син - надія і опора. Скучаю і люблю”, - такий коментар у соцмережах залишала раніше мама загиблого рятувальника Владислава Дворака. Йому було 21. Він дуже любив свою роботу. Про це він писав сам на своїй сторінці в Instagram. “Мало хто любив службу, як Влад”, - розповідають його колеги.

Владислав навчався на рятувальника у Вінниці. На роботу прийшов у 2021 році.  Був командиром відділення пожежної частини. Мав наречену, з якою планували одружитися. Про це розповідає та не стримує сліз його колега, Вікторія. 

Відео дня

Іншого рятувальника звали Сергій Севрук. Йому було 31. Він був молодшим сержантом служби цивільного захисту. За вісім днів Сергію мало б виповнитися 32 роки. Без батька залишилися дві маленькі донечки. 

“Він же рятував, а його не врятували”, “Він так хотів цієї роботи”, - промовляли біля труни Сергія його рідні. Колеги кажуть: назавжди запам’ятають його мужнім та відповідальним рятувальником. Мовляв, ДСНСники втратили справжніх Героїв. 

- Невимовний біль втрати для рятувальної родини як Хмельниччини, так і всієї України. Хлопці не шкодуючи свого життя, рятували інших людей. А рашистські мерзоти їх вбили. Ніколи не пробачимо і помстимося, - каже заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак. 

Проводжали під звук пожежної сирени

Сьогодні, 28 лютого, на Героїв Чорнобиля, рятувальників проводжали в останню путь. Щоб віддати честь загиблим, прийшло чимало правоохоронців, рятувальників, нацгвардійців. Друзі та рідні не стримували сліз та емоцій. Вголос казали, як ненавидять росіян за те, що ті відбирають життя цвіту нашої нації. 

Загиблим несли чимало квітів. Біля їхніх світлин лежало спорядження пожежників. Дві труни з рятувальниками несли повз живий коридор. Їх проводжали навколішках, під звук пожежної сирени.

21-річного Владислава Дворака поховали в Шепетівському районі. 31-річного Сергія Севрука - у Деражні. 

Рідні загиблих відкрили у соцмережах збір коштів на допомогу сім’ям. Долучитися можна за наступними реквізитами:

Нагадаємо: внаслідок обстрілу 27 лютого ще троє рятувальників отримали поранення. Зараз лікарі надають їм усю необхідну допомогу. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • І Франко

    Мабуть жінці з якою мав одружитися  загиблий потрібно надати різноманітні  пільги.
  • Ганна Гончарук

    Вічна пам'ять героям.
  • Ірина Гордадже

    Вічна пам'ять героям співчуття родині
  • Людмила Чернецька

    Вічна пам'ять.

keyboard_arrow_up