Піаніно для дітей з порушенням слуху: розповідаємо чуттєву історію в Хмельницькому

Піаніно для дітей з порушенням слуху: розповідаємо чуттєву історію в Хмельницькому
Фото зі сторінки Олександра Зоряна у Facebook
  • У хмельницькій школі для дітей з порушенням слуху навчається 55 вихованців.

  • Для їхнього розвитку бракує деяких речей, з якими допомагають небайдужі хмельничани.

  • Дізнавайтеся одну з таких історій.

Хмельницька спеціалізована загальноосвітня школа №33 для дітей з порушенням слуху розташована на вулиці Завадського. Від початку повномасштабної війни заклад долучається до допомоги волонтерам. Одна з таких історій закінчилася для них подарунком. Розповідаємо детальніше в цьому матеріалі.

Для розвитку дітей була потреба в новому піаніно

У школі навчається 55 вихованців - від дошкільного віку до старших класів. Це діти не лише з порушенням слуху, а й з вадами опорно-рухового апарату. Про це журналістці vsim.ua розповіла заступник з виховної роботи Наталія Гереш. 

Для навчання дітей та корекційної роботи з ними щоденно використовують технічні та інші засоби. Як от - музичні інструменти. Заклад мав потребу в новому піаніно, яке застосовують на уроках ритміки та під час лікувальної фізкультури. Цей інструмент був дуже застарілим у школі. А потреба в його використанні - чимала.

Відео дня

Придбати нове піаніно допомогли небайдужі хмельничани. Один із них - активіст, волонтер, блогер Олександр Зорян. Під час повномасштабної війни чоловік займається збором грошей та всього необхідного для військових. До його волонтерської роботи стала долучатися школа №33. Про що Олександр писав на своїй сторінці у Facebook. Такий допис помітив його товариш. Він передав для вихованців 33-ої школи 500$. 

Так, Олександр Зорян поцікавився в закладі, чого потребують діти. Відповідь була - “піаніно”. Чоловік доклав до вже наявної суми свої гроші й придбав інструмент. Аби подивитися, як його використовують на практиці, хмельничанина запросили до школи, на свято. Він каже - “Це були найпрекрасніші дві години за останній час”.

- Моя історія зі школою №33 почалася з того, що цей заклад долучався до допомоги війську, яку я відкривав. Вони збирали гроші та подарунки для захисників. Так я і з ними познайомився. Піаніно - це була перша ластівка в тому, що я з товаришем долучився до допомоги цим діткам. Це була ідея саме його. Він дуже скромний і не хоче називати своє ім’я. Побачивши у мене допис, він дав гроші для потреб дітей. Я доклав певну суму і так ми придбали піаніно. Мені це принесло відчуття морального задоволення і щастя. Ось чому важливо допомагати іншим. Особливо, якщо в цьому є потреба, - говорить Олександр. 

 

“Це такі ж діти, як і інші”

Завітавши до дітей з вадами слуху, Олександр Зорян залишився вражений їхніми великим й добрими серцями. Він зазначає - це такі ж діти, як і тисячі інших. Вони мають такі ж почуття та хвилювання. Особливо через події, які наразі відбуваються в країні. Мовляв, найчастіше школярі кажуть саме про перемогу України у війні. 

Олександр Зорян радить й іншим хмельничанам долучатися до допомоги навчальним закладам міста. Зокрема - закривати ті потреби, які наразі є в кожній школі окремо. “Зараз міська влада не може всім забезпечити заклади. От, наприклад, у школі де навчається моя дитина, був старий килимок на групі продовженого дня. Я просто поїхав і купив два дитячих килимки”, - каже він.

Водночас заступник з виховної роботи школи №33 Наталія Гереш говорить - зараз заклад має потребу в оснащенні комп’ютерного класу. За її словами, бракує технічних засобів для розвитку дітей. Зокрема - проєктора для перегляду на уроках різноманітної інформації.

Читайте також: Хмельничан кличуть здати плазму крові, з якої виготовлять ліки для дітей

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up