Підприємець із Шепетівки отримав грант та встановив сонячну електростанцію

Підприємець із Шепетівки отримав грант та встановив сонячну електростанцію
Тут і далі фото з сайту Мінекономіки
  • Чоловік вже 10 років тримає СТО та автомийку. 

  • Аби втримати бізнес на плаву він зробив його більш енергоефективним. 

Із липня 2022 року Уряд запровадив проект єРобота. За ним можна отримати від держави безповоротну грантову допомогу для започаткування чи розвитку бізнесу. Найзатребуванішою є програма мікрогрантів “Власна справа”, за якою можна отримати до 250 тисяч гривень. Одним із переможців цієї програми є житель Шепетівки, повідомляє Мінекономіки. 

Олександр Драниця — підприємець із десятирічним стажем. Ще в 2013-му він розпочав власну справу з обслуговування автомобілів.

— Коли я закінчив інститут, грошей було дуже мало. Я ризикнув і взяв величезний кредит, щоб купити ділянку з недобудовою. Перші три роки я жив на роботі, працював день і ніч, — розповідає підприємець. 

Відео дня

Зараз шепетівчанин має СТО, ручну та автоматичну мийку. Коли почалася війна, Олександр вирішив — зробить все можливе, щоб втримати бізнес на плаву та зберегти робочі місця, навіть попри те, що клієнтів поменшало. Тож бізнес мав стати  більш ефективним.

Олександр подався та отримав грант за програмою «Власна справа». На ці гроші він придбав обладнання для власної сонячної електростанції, що дозволило скоротити витрати на електроенергію вдвічі, додають в Мінекономіки. 

Нагадаємо, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. 

Наразі триває прийом заявок на всі напрямки програми єРобота. Подати заявку можна через Портал Дія.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up