“Після ДТП мені треба заново вчитись ходити” - 19-річна студентка ХНУ, яку збили на “зебрі”

“Після ДТП мені треба заново вчитись ходити” - 19-річна студентка ХНУ, яку збили на “зебрі”
  • Три тижні тому Надію Ковбасовську на “зебрі” збив автомобіль.
  • Водій покинув місце ДТП, залишивши дівчину на проїжджій частині.  
  • Студентка перенесла важку операцію. Вона не ходить. На реабілітацію піде три-чотири місяці.

28 жовтня на Інститутській автомобіль наїхав на 19-річну студентку Хмельницького національного університету Надію Ковбасовську. На “зебрі” неподалік будинку № 15 дівчина переходила дорогу. Водій, який травмував Надію, з місця ДТП втік. Його досі не знайшли. Журналісти vsim.ua поспілкувались з потерпілою дівчиною, а також дізнались, як просувається розслідування.

“Автомобіль, певно, їхав на великій швидкості”

Надія Ковбасовська навчається на третьому курсі факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних технологій. Приїхала на навчання у Хмельницький з Білогірського району. Живе у гуртожитку. Того вечора дівчина якраз поверталась в своє університетське помешкання.

- Я направлялась в гуртожиток і переходила по пішохідному. Автомобіль, певно, їхав на великій швидкості, бо перед тим як переходити я дивилась по сторонах і бачила, що машини були аж на перехресті з Молодіжною. Якби він не мчався, то я б точно перейшла спокійно, - розповідає Надія Ковбасовська.

Відео дня

Дівчина каже, що на місце аварії тоді викликали і “швидку”, і поліцію. Її відразу ж госпіталізували. Приїзд правоохоронців вона не побачила. В неї діагностували перелом тазових кісток. Студентка вже перенесла операцію і проходить лікування у Хмельницькій міській лікарні.

Після аварії Надія не може ходити

Студентка прикута до ліжка. Вона потребує щоденного догляду, бо ходити не може. Для того, щоб зрослися кістки, має пройти близько двох місяців. Дівчина вдячна усім, хто підтримав її у ці важкі дні як морально, так і фінансово. На картку Надії надходили кошти. Але попереду ще два місяці реабілітації, тож допомога зайвою не буде.

- Тоді був дощ, як можна у таку погоду ганяти. Ну ладно, не побачив мене, але навіщо тікати. Після ДТП мені зараз треба заново вчитися ходити. Буду надіятись, що лікування і реабілітація проходитиме швидко, - пояснює потерпіла.

Поліція опитала тільки на дев’ятий день

Надія скаржиться на байдужість поліції. Мовляв, на аварію копи не приїхали, а як потерпілу опитали лише на дев’ятий день. Не можуть знайти і свідків ДТП.

- Поліція мене опитала тільки на дев’ятий день, коли я їх видзвонила і попросила, щоб вони приїхали. Зараз мене ніхто не повідомляє, на якому етапі розслідування, - каже Надія Ковбасовська.

З початку року у Хмельницькому трапилось 105 аварій з пішоходами. На “зебрах” та світлофорах збили 30 хмельничан, поза межами переходів - 86. Загинуло шестеро людей. Усіх їх збили, коли вони переходили у невстановлених місцях. У трьох ДТП водії втікали з місця аварії.

Водія-втікача шукають по відео з камери

Майже три тижні шукають водія, який на “зебрі” збив Надію Ковбасовську. За версією поліції, він їхав на автомобілі “Skoda” сірого кольору. Поки вивчають запис з камери відеоспостереження, яка знаходиться біля піцерії “Мрія”.

- На відео видно автомобіль, який, імовірно, збив дівчину. Але через те, що час був вечірній, не видно номер автомобіля. Наші працівники моніторять. Знайти водія важко, бо автомобіль може бути зареєстрований не на того, хто їхав, може мати іноземні номери, - коментує vsim.ua речник Хмельницького відділу поліції Світлана Свідерська.

Не можуть знайти жодного свідка, який би міг розказати про момент аварії. В поліції кажуть, розміщували оголошення, але так ніхто і не звернувся.

Від редакції

  • Якщо вам щось відомо про ДТП, де постраждала Надія, дзвоніть на 102.
  • Для допомоги: картка ПриватБанку 4149 4378 5736 1263 - Ковбасовська Надія Віталіївна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Коваль

    Це не поліція а якесь посміховисько.Набрали за об`явами всяких непотрібних.

    Roman Martyniuk reply Николай Коваль

    Розшукують не патрульні, а співробітники ГУ НП, ті які працюють в системі МВС вже з десяток років...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up