Пліч-о-пліч на фронті: історія про батька й сина з Ярмолинеччини

Пліч-о-пліч на фронті: історія про батька й сина з Ярмолинеччини
Світлини зі сторінки 3-ї окремої танкової Залізної бригади
  • Костянтин – єдина дитина в сім’ї.

  • Спільно з батьком він пішов на фронт, аби боротися з російською навалою.

Знайомтеся: батько та син Миронові з Правдівки, що на Ярмолинеччині.

49-річний Михайло та його 22-річний син Костянтин служать в артилерійському дивізіоні 3-ї окремої танкової Залізної бригади.

Михайло Петрович командує взводом, який забезпечує підрозділ усім необхідним: продуктами, паливом, боєприпасами. Костянтин – його підлеглий, водій-заправник на КАМАзі.

Відео дня

«Чесний, добрий, відважний, роботящий», - з теплом каже батько про сина.

«Мужній, хоробрий, доброзичливий, сильний», - відгукується про батька син.

«Миронови – міцний сплав життєвого досвіду старшого та сучасного військового досвіду молодшого», - зазначають у танковій Залізній бригаді.

До повномасштабної російсько-української війни Михайло Миронов працював багато років зварювальником на заводі залізобетонних виробів у Хмельницькому. Спортсмен. Раніше займався рукопашним боєм. Костянтин – весь у нього. Незадовго до рашистської навали завершив строкову службу у Нацгвардії – Першій президентській бригаді оперативного призначення ім. гетьмана Петра Дорошенка.

25 лютого обидва Миронови, не вагаючись, пішли до військкомату. Рішення приголомшило дружину та маму Лілію Борисівну, тим паче, що Костя – одна дитина в сім’ї. Та, виплакавши перший шок, жінка усі сили та любов спрямувала на підтримку найрідніших.

«Типова історія української сім’ї чергового лихоліття, настояна на свободі, сльозах та гордості», - зауважують у бригаді.

Односельці теж взялися допомогти воїнам. Усією Правдівкою зібрали кошти, купили та передали на фронт Мироновим автомобіль «Фольксваген». Долучилися усі: бізнесмени, фермери, службовці, пенсіонери…

Для фото поруч з подарованою машиною Миронових, які вельми не багатослівні й стримані на людях, довелося просити обнятися. Знимка вийшла дуже гарна.

Після перемоги Михайло Петрович має намір повернутися на колишню роботу, а також розбудовувати родинне обійстя у селі. А Костянтин хоче продовжити працювати водієм, мріє про роботу далекобійника на власній фурі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Катерина Доробалюк

    Бережи Господи наших захисників
  • Володимир Юх

    Молодці хлопці
  • Елена Рудакова

    Хай вас Бог оберігає!!! Повертайтесь живими!!! Міцного здоров'я!!!
  • Ольга Макареня

    👎❤🇺🇦

keyboard_arrow_up