Поклали своє життя за нашу свободу: на війні загинули 7 захисників з Хмельниччини

Поклали своє життя за нашу свободу: на війні загинули 7 захисників з Хмельниччини
  • У боях та від важких поранень загинули Дмитро Люлюк, Олександр Юрчук, Юрій Житкомлінов, Олександр Гнатюк, Аркадій Голик, Мирослав Драгонюк та Віталій Фещук. 
  • Дізнавайтесь про кожного, хто пожертвував своїм життям, аби Україна стала вільною. 

Хмельниччина знову в жалобі. За останні дні 6 громад отримали повідомлення про загибель їхніх захисників. Це Меджибізька, Шепетівська, Деражнянська, Ленковецька, Сахновецька та Антонівська тергромади. 

Мирослав Драгонюк

Герой загинув під час виконання бойового завдання 20 грудня 2022 року у бою за нашу Батьківщину. А вчора, 3 січня, рідна Деражнянська громада попрощалася із ним.

Односельчани, мешканці навколишніх сіл, рідні, друзі, знайомі на колінах зустріли свого захисника. Заквітчаною дорогою загиблого сина України везли вулицями рідного села. Із військовими почестями Героя-захисника провели в останню земну дорогу. В його честь прозвучав національний гімн і військовий салют.

Відео дня

— Свобода та незалежності дається нам надто дорого. За наше майбутнє віддають життя найкращі сини та доньки святої української землі. Вічна пам’ять Мирославу та всім, хто поклав життя за Україну!  Міська влада висловлює співчуття родині і близьким загиблого. Світла пам’ять про Мирослава назавжди залишиться у наших серцях, — повідомляють у тергромаді. 

Герой воював у 128-й гірсько-штурмовій бригаді. На його сторінці в соцмережах вказано, що він одружився влітку 2021 року.

Юрій Житкомлінов

Герой був родом з Меджибізької тергромади. Він проживав у селі Головчинці. Був 1964 року народження. 

Юрій Житкомлінов загинув 30 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Авдіївки.  

— На цей рік у нас багато сподівань та віра в перемогу, проте вона не дається просто так. За нашу волю платять життям справжні патріоти. Ми знову втратили відважного воїна. Вмирають найхоробріші, найдобріші, готові на все заради інших. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним з приводу непоправної втрати. Нехай душа загиблого воїна знайде вічний спокій, а пам'ять про героїчного сина України вічно зберігатиметься у наших серцях, — повідомили на сторінці тергромади. 

Про дату та чин поховання Героя обіцяють повідомити згодом. 

Олександр Юрчук

Герой був молодшим сержантом, оператором відділення радіорозвідки взводу радіорозвідки розвідувальної роти. Він мешкав у Шепетівці. Бійцю тепер назавжди 36 років. 

Олександра Юрчука призвали на війну 23 травня, а 29 грудня він поклав своє життя за мир і свободу українців.

Прощання із Героєм відбудеться 4 січня 2023 року в Шепетівці, повідомляють на сторінці тергромади. 

Олександр Гнатюк

У перший день січня, в боях з російськими військовими загинув мешканець села Ленківці Олександр Гнатюк. Він поклав своє життя поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області. 

Був солдатом, стрільцем-санітаром.  

— Шановні жителі громади, схилімо голови у скорботі. Вічна пам’ять і слава Герою! — закликають на сторінці Ленковецької тергромади. 

Про дату зустрічі та час громадського прощання з Героєм обіцяють повідомити пізніше. 

Аркадій Голик

На превеликий жаль, Ленковеччина втратила одразу двох Героїв. Від важкого поранення у лікарні імені Мечникова 29 грудня 2022 року помер солдат Аркадій Голик. 

Він отримав смертельну рану, відбиваючи штурм росіян поблизу населеного пункту Соледар Донецької області. Був водієм кулеметного взводу стрільців. Мешкав у Ленківцях. 

— Знову  сумна новина прийшла у нашу громаду. Вічна пам’ять і слава Герою! — зазначають в тергромаді. 

Сьогодні, 4 січня, у рідному селі траурний кортеж з тілом Героя зустрічатимуть живим коридором.  Громадське прощання з Воїном відбудеться 5 січня.

Дмитро Люлюк

2023 рік розпочався страшною звісткою для Сахновецької громади. 30 грудня 2022 року віддав своє життя за мир, свободу, незалежність України солдат, стрілець парашутно-десантної роти 1-го парашутно-десантного батальйону Дмитро Люлюк. Він загинув поблизу населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області. Про це повідомляють в тергромаді

Герой був 1994 року народження. Мешкав у селі Ліщани. Його призваний на військову службу під час мобілізації 29 серпня. Висловлюємо найщиріші співчуття родині та близьким загиблого.

— Словами неможливо загоїти болючу сердечну рану. Схиляємо наші голови в глибокій скорботі, — додають в тегромаді. 

Про дату та час поховання Героя обіцяють повідомити пізніше. 

Віталій Фещук

Вчора, 3 січня, Антонінська громада попрощалася зі своїм земляком — Віталієм Фещуком. Чоловік загинув 28 грудня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу у Донецькій області.

Живим коридором, стоячи на колінах з квітами у руках та сльозами на очах, односельчани зустрічали Віталія. На церемонії поховання були присутні односельчани, близькі та родичі, побратими, друзі.

— Мужній воїн, він боровся за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини. Ціною життя він виборював право нашої нації бути вільними. Смерть Віталія – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Молодий чоловік, син, брат, справжній патріот, таким він назавжди залишиться у нашій пам'яті, а його ім'я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності, — повідомляють в тергромаді. 

Поховали Героя на кладовищі у селі Малі Юначки.

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Щоб придбати їх якнайскоріше, редакція vsim.ua оголошує збір коштів. Так ми допоможемо нашим воїнам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

  • Приват — 4149 4993 4948 5480 (Максим Фарина, головний редактор vsim.ua)
  • Банка
  • Номер банки — 5375 4112 0263 3223

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (129)
  • Галина Паршенко

    Вічна память
  • Олена Білик

    Вічна пам'ять Героям!
  • Валентини Колодій

    Царство небесне і вічна пам'ять героям України! Низький уклін. Щирі співчуття рідним
  • Людмила Бенедишин

    Вічна пам'ять і Царство Небесне.

keyboard_arrow_up