Помер кам'янець-подільський історик Лев Баженов

Помер кам'янець-подільський історик Лев Баженов
  • Науковець працював у Кам’янець-Подільському університеті.

  • Його не стало у віці 76 років.

На Хмельниччині помер 76-річний історик та краєзнавець Лев Баженов. Про це у соцмережах повідомляють рідні та колеги. Так, Валентина Задорожнюк у Facebook написала — «Не стало найкращого у світі батька,чоловіка і дідуся. Туга, горе і біль». Також про його смерть повідомили у спільноті студентського самоврядування історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету.

Лев Баженов був доктором історичних наук та професором кафедри всесвітньої історії. Народився 1 січня 1946 року у Старокостянтинові. Від 1958 року жив з родиною у Хмельницькому. 1963 року закінчив кооперативний технікум та вечірню середню школу №3.

Протягом 1964-1968 років навчався на історичному факультеті Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту. Дипломна робота Лева Баженова мала назву «Польське повстання 1831 року на Поділлі».

Відео дня

1969 року в інституті отримав роботу асистента, далі — старшим викладачем та доцентом. 1997 року став професором кафедри всесвітньої історії. Від 2000 року Лев Баженов був членом спеціалізованої вченої ради в Чернівецькому національному університеті. Також був членом спеціалізованої вченої ради у Кам’янець-Подільському національному університеті. У жовтні 2008 року Лева Баженова обрали головою Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців.

Читайте також: «Прости, друже, що не вберегли»: історія загиблого офіцера Сергія Тернавського

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Володимир Ревуцький

    Вічна пам"ять , царство небесне. Прекрасна Людина, Професіонал. Велика втрата для всіх,хто любить Україну, рідне Поділля. Співчуття родині
  • Luda Biluk

    Викладач  від БОГА , добра і чуйна  людина. Царство небесне та вічна пам'ять! Співчуття рідним
  • Елена Малюшкевич

    Царство небесне і вічна пам'ять
  • Анатолий Ушаков

    Хороший человек был. Царство небесное.

keyboard_arrow_up