“Прожив коротке, але яскраве життя”: хмельничани попрощалися із загиблим Романом Омелечком

“Прожив коротке, але яскраве життя”: хмельничани попрощалися із загиблим Романом Омелечком
  • Роману Омелечку було 33 роки. 
  • У нього залишилася мама, молодша сестра й племінник, якого він дуже любив.

Сьогодні, 14 листопада, у Хмельницькому проводжали в останню путь двох Героїв. Обидва за вільне майбутнє країни віддали найдорожче - власне життя. Один із них - Артем Степанишин. Він помер від отриманих травм 6 листопада. Військовому було 35 років. Поховали військового на кладовищі у селі Олешин.

Вже о 13 годині в міській ритуальній службі на Святослава Хороброго хмельничани знову зібралися, аби віддати шану Героєві. Прощалися із Романом Омелечком. Його рідні, друзі та однокласники не стримували сліз. До труни несли квіти й похоронні вінки із написами: “Вічна пам’ять”. 

Шкільна вчителька загиблого Алла Василівна каже - Роман Омелечко був світлою дитиною. Мовляв, він завжди приходив на допомогу друзям. А ще піклувався про свою молодшу сестру та маму.

Відео дня

Прийшов провести в останню путь свого друга чоловік, на ім’я Натік. Він знайомий із загиблим 20 років. Натік каже - Роман був найдобрішим з-поміж тих, кого він знає. Востаннє вдалося поспілкуватися з другом за тиждень до його загибелі. Чоловік додає: Роман Омелечко казав, що сумує за рідними й хоче додому.

- Десь місяці 2,5-3 тому його мобілізували. Він був хорошим. Найдобрішим з усіх, кого я знаю. Востаннє ми говорили 2 листопада. За тиждень до того, як він загинув. Він говорив, що все добре в нього. Що не голодний і не холодний. Казав - хоче додому і скучив за усіма. Він неодружений, дітей немає. У нього залишилася мама, сестра і племінник, якого він дуже любив, - пригадує друг загиблого. 

Роман Омелечко загинув на Сході, 9 листопада. Йому було 33 роки. Військового поховали на Алеї слави у мікрорайоні Ракове. Заступник міського голови Михайло Кривак додав, що Герой прожив коротке, але яскраве життя. “Ми у вічному боргу перед Романом і перед усіма тими, хто віддав життя за Україну”, - сказав чиновник.

Від 24 лютого поховали понад 100 хмельничан, які боронили країну від ворога. А із 2014 року кількість загиблих складає більш як 140. Про це розповів Михайло Кривак. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (202)
  • Nadiya Bebes

    Вічна пам'ять царство небесне герою співчуття рідним
  • Олена Романець-Співак

    Вічна пам'ять. Царство небесне.
  • Ольга Токарик

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЄВІ УКРАЇНИ.
  • Любов Мельничук

    Вічна пам'ять герою України

keyboard_arrow_up