«Роблять з мухи слона»: мер Старокостянтинова про звернення НАЗК

«Роблять з мухи слона»: мер Старокостянтинова про звернення НАЗК
Ілюстративне фото
  • Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис Миколі Мельничуку. 
  • Йшла мова про усунення відносин прямого підпорядкування. Минулого року мер преміював свою підлеглу, а згодом одружився з нею. 
  • Як коментує ситуацію міський голова Старокостянтинова?

Мер Старокостянтинова преміював свою наречену, а згодом одружився з нею. Мережу заполонили такі заголовки, де йшла мова про ще один скандал за участю Миколи Мельничука.

Як виявилось, Національне агентство з питань запобігання корупції у лютому цього року внесло припис Старокостянтинівському міському голові щодо усунення відносин прямого підпорядкування між ним та його дружиною, яка обіймає одну з керівних посад в апараті Старокостянтинівської міськради. 

За даними НАЗК, Микола Мельничук у 2023 році зареєстрував шлюб зі своєю підлеглою. В результаті виникли відносини прямого підпорядкування, що є порушенням обмежень, визначених статтею 27 Закону України «Про запобігання корупції».

Відео дня

До укладення шлюбу мер здійснював преміювання нареченої. Тоді він перебував із нею у позаслужбових відносинах. 

Нагадаємо, за даним фактом НАЗК направило до Нацполіції висновок про виявлення у діях Миколи Мельничука правопорушення, пов’язаного з корупцією. Що думаєте про це сам мер?

Як з’ясувалось, Мельничук не вбачає у своїх діях жодних правопорушень. А дружина «не є його підлеглою». Мовляв, вона не перебуває у його безпосередньому підпорядкуванні. 

Більше того, Микола Мельничук вважає, що через його виборну посаду така вимога антикорупційного законодавства не поширюється, про це передає «Суспільне». 

 Порушень я не вчинив ніяких, просто це зараз роздувають. Роблять з мухи слона. У чому мене тільки не звинувачували останнім часом. Моїм політичним опонентам вигідно розпускати усілякі плітки. Якщо я дійсно щось порушив, то мене притягнуть до відповідальності, але я нічого не порушував, — відповів міський голова. 

Також він додав, що розпорядження щодо виплати премій готує керуюча справами міськвиконкому, а він лише його підписує.  Премію, мовляв, давали не лише майбутній дружині, а всім — аби закупити дрони для військових.

 Коли їй дали премію, і не лише їй, але й іншим працівникам міськвиконкому, то це дали премію для того, щоб ми могли купити дрони для військових... І на той час вона ще не була моєю дружиною, ми лише подали заяву в РАЦС. У законодавстві немає такого поняття, як наречена. Тому я не бачу в цьому ніяких порушень, — прокоментував Микола Мельничук.

Окрім цього, Мельничук додав, що наразі його дружина працює у міськвиконкомі. Але за штатним розкладом вона знаходиться у прямому підпорядкуванні керуючої справами, а не його. 

 Вона має право працювати на тій посаді, на якій працює. Тим паче, на ній вона працює ще з 2002 року. І якщо мене обрали, то що тепер я її маю вигнати з роботи? , — каже у коментарі Мельничук.

Також він зазначив, що НАЗК ставило вимогу звільнити дружину з посади у міськвиконкомі. Але Мельничук готує відповідь на ці претензії.

Читайте також:

Мельничук, Посітко та інші: скільки заробляли очільники міст та районів Хмельниччини 2023 року (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Степан Томашевський

    О боже як вас всі не вино ображають..Позажирались погань нема на вас управи..Я впевнений шо скоро прийде..
  • Сергій Мельник

    Премія яка була?
  • Бадовська

    Готує керуюча справами і без його відома, а він тільки підписує не дивлячись? Ото бредятина!
  • АЛЬОНА

    Як завжди, нічого нового....

keyboard_arrow_up