Мер Старокостянтинова преміював свою підлеглу й одружився з нею. НАЗК звернулося до поліції

Мер Старокостянтинова преміював свою підлеглу й одружився з нею. НАЗК звернулося до поліції
  • Як з’ясували в НАЗК, мер Старокостянтинова раніше преміював свою наречену, а згодом на ній одружився.

  • Наразі вона обіймає одну з керівних посад в Старокостянтинівській міській раді.

Національне агентство з питань запобігання корупції у лютому цього року внесло припис Старокостянтинівському міському голові, Миколі Мельничуку. А саме –  щодо усунення відносини прямого підпорядкування між ним та його дружиною, яка обіймає одну з керівних посад в апараті Старокостянтинівської міськради. 

За даними НАЗК, Микола Мельничук у 2023 році зареєстрував шлюб зі своєю підлеглою. В результаті виникли відносини прямого підпорядкування, що є порушенням обмежень, визначених статтею 27 Закону України “Про запобігання корупції”. 

Також до укладення шлюбу мер Старкона здійснював преміювання нареченої. Тоді він перебував із нею у позаслужбових відносинах. 

Відео дня

За даним фактом НАЗК склало та направило до Нацполіції висновок про виявлення у діях Миколи Мельничука правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Нагадаємо, що раніше ми вам розповідали, скільки грошей нарахували головам міських та районних рад Хмельницької області у 2023 році. 

Найбільшу середньомісячну зарплату мав міський голова Хмельницького Олександр Симчишин — майже 70,5 тисячі гривень до утримання податків. Друге місце у нашому рейтингу — в очільники Старокостянтинова Миколи Мельничука. Йому нараховували у середньому 69,5 тисячі гривень щомісяця. На третьому місці голова Дунаївців Веліна Заяць з середньомісячною зарплатою у понад 64,1 тисячі гривень.Більше про це дізнавайтеся в окремому матеріалі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Лилия Буяр

    Вітаю! Бажаю щастя!
  • Kristina Tcach

    Щось мер прорахував) . Потрібно його на курси до директора школи#8 , яка в обласному центрі...) , як кажуть люди...  той за пару років придбав пару квартир і зробив деякі обновки... і це все за директорську зарплату...) Но жарт в тому, що це все не його))), а його цивільної дружини (співмешканки...і т.д.). Яка напевно добре карачилась щоб це все прикупити.... Но діло якось попадає в дбр ) і, що ,   .... чи в дбр працюють чи служать делитанти, це якось просковзає і не є цікавим)))  . Так, що не одного міста мер напевно зазвездів, а і інших міст. ..Ці руки нічого не брали..., воно вже так було...)  Хтось напевно під мера риє.) Адже подібні і більші порушення є багато деі, що ? ) Порешуй, а лахмата рука прикриє ₴ )))
  • Віталій Іванович

    Порушення законодавства першим, кроком є звільнення.
  • Valentyna Ivanova

    Коли ж ви уже, нарешті, нажеретеся?...

keyboard_arrow_up