Розвідник із Хмельниччини отримав найвищу військову відзнаку (ФОТО)

Розвідник із Хмельниччини отримав найвищу військову відзнаку (ФОТО)
Тут і далі фото з Ярмолинецької тергромади
  • Військовий Олександр Корчинський - капітан ЗСУ.

  • Він родом із Ярмолинеччини. 

  • Його нагородили почесною відзнакою у Маріїнському палаці.

Десятки військовослужбовців з Хмельницької області за 10 місяців війни отримали нагороди з рук Президента за бойові заслуги та звитягу під час захисту країни від російських загарбників. Днями стало відомо, що ще одного захисника нагородили почесною відзнакою за проведення розвідки та керування одним із боїв. Про це йдеться на сторінці Ярмолинецької тергромади. 

Капітана Збройних Сил Олександра Корчинського нагородили «Хрестом бойових заслуг». Це найвища державна нагорода для військовослужбовців. 

Довідка:
“Хрест бойових заслуг” — відзнака Президента України за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником або видатні успіхи в управлінні військами під час ведення воєнних (бойових) дій.
Відзнака заснована Указом Володимира Зеленського 5 травня 2022 року. Першим кавалером Хреста бойових заслуг став Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний. 

Олександра Корчинського нагородили Указом Президента України №717 від 14 жовтня 2022 року. 

Відео дня

За особисту хоробрість і відвагу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку постановляю нагородити відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг» Корчинського Олександра — капітана, — йдеться в документі. 

А саму нагороду військовий отримав з рук Президента Володимира Зеленського 21 листопада, в День Гідності та Свободи і День Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Урочистості відбувалися у білій залі Героїв у Маріїнському палаці в Києві.

Чим відзначився військовий

Олександр Корчинський родом із села Соколівки. Під його керівництвом з 24 лютого 2022 року органи розвідки забезпечували якісне виконання бойових завдань. Зокрема, під час наступальних дій на Харківському напрямку його підрозділи виконували завдання на лінії зіткнення з противником та у ворожому тилу. 

Олександр Корчинський неодноразово брав безпосередню участь у бойових діях. Завдяки успішним діям підрозділів під командуванням капітана було забезпечено швидке просування основних сил оборони України. 

Корчинський уміло організував повітряну розвідку та якісне корегування вогню артилерії. Також під керівництвом капітана було проведено заходи з мінування ділянок місцевості та маршрутів висування противника на підконтрольній йому території.

— Слава Десантно-штурмовим військам ЗСУ! Слава всім українським воїнам! Шана і вдячність нашим землякам, які боронять Україну на всіх її рубежах, — підсумовують земляки захисника. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (85)
  • Олександра Пасічник

    Вітаю ,нехай Господь Вас оберігає повсякчас
  • Valerii Fedotov

    Героям Слава!
  • Nina Palyanytsya

    Божого благословення вам та многоє літа Україна понад усе!
  • Людмила Коломієць

    ❤️

keyboard_arrow_up