“Якщо ми ще воюємо, то ще не перемогли”. Пілот зі Старокостянтинова проїхався у “Le Маршрутці” Лесі Нікітюк

“Якщо ми ще воюємо, то ще не перемогли”. Пілот зі Старокостянтинова проїхався у “Le Маршрутці” Лесі Нікітюк
  • Євген Булацик — льотчик першого класу. 

  • Він удостоєний низкою нагород.

  • Пілот літає на винищувачі Су-24.

  • Він розповів чому не рахує бойових вильотів та за що просить пробачення в цивільних. 

Хмельничанка Леся Нікітюк з початком війни активно зайнялась волонтерством. А влітку відновила зйомки в програмі “Le Маршрутка”. У третьому сезоні вона показує Україну під час війни. Один із випусків Леді Ле зняла в рідному Хмельницькому. 

Нагадаємо,  “Le Маршрутка” побувала у ветшпиталі та кінологічному центрі, в штабі допомоги переселенцям та хабі “Я — Маріуполь”, а Нікітюк поспілкувалась з розробником популярного додатку, хмельницьким французом Ульріхом та зіркою ТікТоку, який мешкає на Хмельниччині. Детально описали для вас найцікавіші моменти тревел-шоу у матеріалі “Le Маршрутка” у Хмельницькому: що знімала в телепередачі Леся Нікітюк

Зустріч із авіатором ЗСУ

“Le Маршрутка” продовжила подорож воєнною Україною. У 5-му випуску 3-го сезону Нікітюк вирушила у Чернігівську та Сумську області. Міста і села цих регіонів були під окупацією росіян більше місяця. На сьогодні це найбільш замінований регіон в країні, на розмінування якого знадобиться кілька десятків років.

Відео дня

В рамках тревел-шоу до маршрутки завітав пілот зі Старокостянтинова, командир бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ Євген Булацик. 

Довідка:
Євген Булацик — полковник, бойовий командир 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка, начальник Старокостянтинівського гарнізону. Льотчик першого класу здійснив більше 1 500 льотних годин. Євген — учасник російсько-української війни.
За визначні особисті заслуги, мужність і самовіддані дії у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу, вірність військовій присязі відзначений державними нагородами: Хрестом бойових заслуг, орденами Богдана Хмельницького III та II ступеня. Є повним лицарем ордена "За мужність" (І, ІІ та ІІІ ступенів).

“Просимо вибачення за те, що літаємо низько”

Їдучи у зірковій маршрутці, льотчик розповів про фронтові бомбардувальники Су-24, які внесли чималий вклад у звільнення острова Зміїний, показують неабияку міць проти ворогів та літають на низьких висотах — 50 метрів, чим часто лякають місцевих цивільних. 

Командир пожартував: мовляв, літаємо низько, бо висоти боїмося. Насправді ж така висота разом із майстерністю пілота потрібна, аби вберегтися від ворожого ППО. Та часто люди плутають звук українського винищувача із ворожою ракетою “Калібр”. 

— Єдине, що цей літак дуже шумний, і нам дуже прикро, що нам доводиться літати над містами і селами дуже низько. Чим ближче ми наближаємось до цілі, тим більша висота, вона досягає 10-15 метрів. Всі бояться тих калібрів, і ракет і всі думають, що це вони (росіяни — ред.), але це життєва необхідність для нас. Тому просимо вибачення у людей, — пояснює Євген. 

“Якщо ми ще воюємо, то ми ще не перемогли”

Пілот зізнався, що не рахує власних бойових вильотів. Обіцяє зробити це після Перемоги. А поки радий, що особисто знає тих, хто боронить сьогоднішнє українське небо. 

— Знаєте, я не рахую бойових завдань. Я просто знаю, що якщо ми ще воюємо, то ми ще не перемогли, а значить, їх (бойових перемог — ред.) мало. І коли ми виграємо, я можу сісти і порахувати, але тільки після Перемоги. Навіть спокійніше стало, коли я на власні очі побачив, які люди захищають нашу країну з неба, — додав Булацик

Відповідаючи на запитання Лесі Нікітюк, пілот сказав, що після виконання завдання, коли є підтвердження сто відсоткового попадання у ворожу ціль, відчуття як бальзам на душу.

Повне відео випуску тревел-шоу можна переглянути нижче. Зустріч із Євгеном Булациком починається з 41 хвилини:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Ирина

    Хто писав цю новину?Спочатку тип летального апарата на якому літає взнайте.
  • Читач 007.

    Нікітюк інвестуй у восьму школу міста Хмельницького, відремонтуй спортзал нікітюк у школі номер вісім, у спортзалі школи номер вісім штукатурка на голову сиплеться..!

    ЛЕСЯ НІКІТЮК ТИЖ З ВОСЬМОЇ ШКОЛИ, НЕ ТУПИ НІКІТЮК

keyboard_arrow_up