“Розвиток міста йде повільно, але у кращу сторону”, - студенти про Хмельницький

“Розвиток міста йде повільно, але у кращу сторону”, - студенти про Хмельницький

Хмельницькому виповнюється 587 років. До кінця вересня на vsim.ua журналісти будуть публікувати думки хмельничан різних професій про розвиток міста, про його “плюси” та “мінуси”. Серію опитувань ми розпочали зі студентів.

До Дня міста журналісти vsim.ua журналісти провели опитування хмельницьких студентів щодо того, що їх турбує у місті та яких змін вони хочуть найближчим часом.

Богдана, Хмельницький національний університет

— Мабуть, основна проблема — транспорт, — розповідає студентка. — Їздити зручно, але іноді у мене таке бувало, що працювала на роботі і не приїжджав, наприклад, тролейбус за розкладом. Бувало таке декілька разів. Щодо вартості проїзду зараз нічого не можу сказати, тому що не дуже часто їжджу. Але мої друзі, знайомі, які часто користуються транспортом, не дуже задоволені ціною. Щодо вартості у вечірній час — просто не розумію, для чого це робиться. Влітку, наскільки я пам’ятаю, проводилися різні фестивалі, це також дуже цікаво. Розважальних, культурних заходів у місті вистачає.

Відео дня

Олена, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія

— У нас дороги робляться, подивіться на наш залізничний вокзал, — говорить студентка — Приємно приїхати і вийти. Та й взагалі, місто змінюється, інфраструктура покращилася. Наше місто розвивається, Україна загальмовується. Трішки дрібними кроками ми йдемо вперед. Однак мене турбує невелика зарплата вихователів. Я працюю і зарплата у нас, на жаль, невелика.

Кирило, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія

— Розвиток міста йде повільно, але у кращу сторону, — розповідає студент — Дороги трохи прокладають, світлофори ставлять, пішохідні доріжки. Найголовніша проблема у місті — не вистачає транспорту. Маршруток мало, автобусів мало, тролейбусів мало. Багато людей у транспорт забивається, усі чекають. Комусь на роботу доїхати важко, комусь ще кудись. Хотілося б, щоб місто розбудовувалося, але при цьому зберігали зелені зони, природоохоронні території, історичні пам’ятки. Як студента, мене турбує освіта насамперед. Багато студентів виїжджає в інші міста, Вінницю, Київ, бо там більше можливостей для освіти, ніж тут. Більше можливостей для навчання, ніж у Хмельницькому.

Вікторія, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія

— Взагалі у Хмельницькому є дуже багато закладів, багато подій, де студент може себе проявити, — розповідає студентка — Це різні флешмоби, конференції, зібрання. Студент може навчитись чогось нового і отримати для себе якісь знання. У нас проходять і педагогічні різні зібрання, і різноманітні зібрання, що не стосуються професії. Ми дізнаємося там багато нового. Місто у нас дуже класне. В принципі побажань ніяких немає. Але потрібно, щоб було більше організаторів, тому що їх у нас дуже мало. А більше таких організаторів, які би хотіли дійсно свою справу доводити до кінця. Щоб показувати людям якісь актуальні проблеми у Хмельницькому, щоб ми їх обговорювали, робили наше місто кращим. Якісь літературні зібрання, зібрання творчих людей, творчих заходів. З гітарою щоб ми прийшли, могли поспівати, немає взагалі таких заходів. Щоб це було не тільки у нашій академії, а й у кафе вибиралися, десь у якихось інших місцях. Щоб ми могли проявити свої здібності, щоб нас побачили інші люди.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up