Сержанта з Хмельниччини нагородили медаллю «Золотий тризуб»

Сержанта з Хмельниччини нагородили медаллю «Золотий тризуб»
  • Олександр Люлюк воював в гарячих точках і допоміг знищити багато російської техніки.
  • Нагороду йому вручали Рустем Умєров та Олександр Сирський.

Сержант Олександр Люлюк родом із села Топори, що у Шепетівському районі Хмельницької області. Він служить в батальйоні окремої механізованої бригади. Нещодавно був нагороджений відзнакою Міністерства оборони України - медаллю «Золотий тризуб». Вручали її Міністр оборони України Рустем Умєров та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський..

Олександр з 2022 року проходить військову службу у складі окремого штурмового батальйону окремої механізованої бригади і брав безпосередню участь у бойових діях, захищаючи Україну від російських агресорів на територіях Запорізької та Донецької областей. Про це повідомляють в Хмельницькій ОВА.

Рустам Умєров та Олександр Люлюк

Під керівництвом сержанта його підрозділ за весь період перебування в районі бойових дій виявив та знищив безліч різноманітних цілей. На Авдіївському напрямку, під час масованого обстрілу противником наших позицій було виявлено ворожі укриття і завдяки вмілим діям та майстерності сержанта було знищено два ПТУРи та СПГ. 

Відео дня

У іншому бойовому епізоді противник вів наступальні дії в напрямку позицій ЗСУ. Штурмові дії ворог проводив за вогневої підтримки бронетехніки. Виявивши ціль, Олександр Люлюк спрямував дрон-камікадзе на ворожий танк та майстерно його знищив. Цього ж дня за підтримки побратимів та завдяки злагодженим діям команди, під керівництвом Олександра було знищено велику групу піхоти противника.

Читайте також: «Забирав поранених на авто без вікон і дверей»: прикордонник з Хмельниччини про Бахмут

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач02

    Шана та низький уклін таким воїнам як Олександр. Ангела Охоронця в поміч. Шкода, що "подарунки" ( у вигляді квартир, валюти чи авто) дістаються не нашим Героям, а гнидам які при владі.

keyboard_arrow_up