Схиляємо голови у скорботі: на війні загинули троє воїнів з Хмельниччини

Схиляємо голови у скорботі: на війні загинули троє воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад
  • Дмитро Кравцов – із Чемеровеччини.
  • Віталій Оржиховський – Із Волочищини.
  • Максим Голуб - із Старокостянтинівщини.

Війна продовжує забирати справжніх синів України. І кожна втрата – глибока рана й нестерпний біль усієї Хмельниччини. Не забудемо, не пробачимо, обов’язково постимося за кожного Героя.

Дмитро Кравцов

У скорботі Чемеровеччина. Під час виконання бойового завдання в районі Спірного, що на Донеччині, 14 грудня загинув стрілець одного із гірсько - штурмових підрозділів Збройних Сил України, уродженець Великої Зеленої Кам’янець-Подільського району Дмитро Кравцов.

Відео дня

У вересні Воїнові виповнилося 26 років. Не передовій він від 28 лютого.

Народився і проживав Герой у Великій Зеленій. Навчався в Шидловецькій ЗОШ І-ІІІ ст. Закінчив Кам'янець - Подільське ПТУ№6.

«Запам'ятався веселим, привітним, товариським хлопцем», - зауважують у Шидловецькому старостаті Чемереровецької селищної ради.

«Дмитро загинув від отриманих поранень, але з честю виконав свій священний обов’язок, - наголошують у Чемеровецькій селищній раді. - Підписавши контракт, ще з 2016-го він боронив українську землю, беручи участь у Антитерористичній операції на Сході нашої держави у складі інженерно-саперного батальону. А з перших днів повномасштабного вторгнення ворога - він знову в перших рядах захисників. Пам’ять про нього залишиться назавжди… Висловлюємо щирі співчуття та слова підтримки рідним та близьким воїна – Героя. Вічна пам'ять та слава Герою!».

Тіло загиблого Героя громада зустрічатиме живим коридором на Центральній вулиці Чемеровець у неділю, 18 грудня, орієнтовно о 09.30.  Прощання, зазначають у селищній раді, відбудеться о 12.00. в селі Велика Зелена.

Віталій Оржиховський

Під час виконання бойового завдання під Бахмутом загинув командир кулеметного взводу роти вогневої підтримки, капітан Віталій Оржиховський із Волочищини. Офіцер отримав травми несумісні з життям.

Герой із 1974-го. Закінчив Наркевицьку школу, працював бухгалтером, на автозаправці.

Останнім часом, за словами голови  Наркевицької селищної ради Любові Гули, жив з мамою у Сергіївці. Від перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на нашу землю, добровільно пішов на фронт.

«Це велика втрата для усієї громади, - наголошує Любов Гула. - Схиляємо голови у скорботі! Висловлюємо щирі співчуття рідним! Вічна пам'ять Герою України!»

Про дату прощання і поховання загиблого Героя у селищній раді обіцяють повідомити згодом.

Максим Голуб

Під час виконання бойового завдання загинув випускник Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. N4 Максим Голуб.

«Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил, - зазначає Марія Савченко. -  Скільки доброго і світлого могло бути в нього попереду, але він віддав його, обороняючи Батьківщину і всіх нас. Але смерть не зможе зруйнувати те, що залишив після себе Максим – це добрі справи та світлу пам'ять про себе».

Педагогічний колектив Старокостянтинівської ЗОШ l-lll ст. N4 висловлює глибоке співчуття осиротілим батькам, усім рідним та близьким.

«Ніякі слова не зможуть передати біль втрати. Скорбота – безкінечна. Горе – безмірне, - наголошує освітянка. -  Світла пам‘ять тому, хто загинув, захищаючи нас і низький уклін. Саме завдяки таким людям, як Максим ми сьогодні маємо можливість спокійно жити під блакитним небом та розмовляти рідною мовою. Він назавжди залишиться з нами. Царство небесне та вічна слава Герою!»

Нагадаємо, поблизу Бахмута від отриманого поранення загинув 45-річний стрілець і санітар із Красилова Андрій Степаненко. 

У боях біля Бахмуту обірвалося життя й 20-річного Артемв Алєксєєва з Гончарихи колишнього Старосинявського району. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (218)
  • Марія Гресь

    Вічна пам'ять Героям! Щирі співчуття рідним....
  • Ольга Гуменюк

    Вічна пам'ять героям
  • Валя Ліндеман

    Світла Пам'ять Героям України, Царство Небесне
  • Оля Самчук

    Вічна пам'ять Героям України.

keyboard_arrow_up