Біль втрати не мине ніколи: загинули двоє Воїнів з Хмельниччини

Біль втрати не мине ніколи: загинули двоє Воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад та Шепетівського НВК №3
  • Володимир Українець - зі Шепетівки.
  • Валерій Сидоришин - зі Старосинявщини.

Повномасштабна російсько-українська війна вже забрала життя до 13 тисячі військових.

Про це  в етері «24 каналу» сповістив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У стрій Небесного Легіону Захисників днями стали ще двоє Воїнів з Хмельниччини.

Відео дня

Най­кра­щий зав­жди і в усьому…

Страшна звістка вкотре сколихнула Шепетівку. У результаті мінометного обстрілу позиції, під час виконання бойового завдання загинув випускник Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 Володимир Українець.

«До ос­таннього спо­ді­ва­лась, що це неп­равда… Але це прав­да, страш­на і нев­бла­ган­на… За­ги­нув Во­ло­дя Ук­ра­їнець, мій най­кра­щий учень, син под­ру­ги, на­ша гор­дість і на­дія… Справ­жній пат­рі­от, від­важний во­їн, тур­ботли­вий син і чо­ло­вік… Най­кра­щий зав­жди і в усьому… А скіль­ки бу­ло пла­нів і мрій! Та най­го­лов­ні­ша — Пе­ре­мо­га, за яку від­дав своє мо­ло­де жит­тя, - пише пер­ша вчи­тель­ка Во­ло­ди­ми­ра Оле­на Ан­дрі­вна. - Сер­це роз­ри­ва­єть­ся від бо­лю… Не­має слів, щоб вис­ло­ви­ти гли­би­ну го­ря… Спи спо­кій­но, наш Ге­рою, в обій­мах ан­ге­лів… Світ­ла то­бі пам’ять, Царс­тво Не­бес­не і до­зем­ний ук­лін».

«Усі знали його як людину слова і діла, - наголошує в соцмережах директорка Шепетівського НВК №3 Ліля Бабак. -  Будучи відданим патріотом своєї країни, з перших днів війни став на захист рідної землі. Шепетівський навчально-виховний комплекс №3 висловлює глибокі співчуття члену нашого колективу, матері загиблого - Любові Українець. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати найдорожчої людини. Хай добрий спомин про Володимира стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам‘яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо, Любове Олександрівно, разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі…»

«Пам’ятаю за партою Володю - неймовірна людина, згусток порядності, щирості, доброти, позитиву, вічної посмішки. Він належав до людей, яких не можна було не любити, - підкреслює Сергій Самсоненко. - Немає слів, щоб висловити всю тугу та скорботу… Неймовірно тяжко пережити таку втрату мамі, рідним, бо найжахливіше в житті - ховати свою дитину, чоловіка, брата… Схиляємо голову у скорботі та молитві… Пам’ять про Героя-захисника України вічно житиме в наших серцях... Вічна пам’ять… Пам’ятаємо… Нехай душа загиблого Володимира знайде вічний спокій… Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!»

Про дату, час і місце поховання Героя наразі не повідомляють.

Отримав смертельне поранення

У скорботі Старосинявщина. Поранення несумісне з життям поблизу села Озарянівка Бахмутського району, що на Донеччині, 25 жовтня отримав сержант Валерій Сидоришин.

Воїнові назавжди буде 52 роки.

Народився в Ілятці колись Старосинявського, а зараз – Хмельницького району.

Закінчив Ілятківську восьмирічну школу, а відтак - Новосинявську середню й вступив до Київського ПТУ, вивчився на столяра.

Проходив військову службу у Збройних Силах – служив у морській піхоті аж у Владивостоці.  

Після армії працював на деревообробному комбінаті «Осокор», що на Київщині. Із 2007-го – приватний підприємець.

У березні 2022-го став на захист України на  Донецькому напрямку. Навідник протитанкового відділення гранатометного взводу четвертої роти  2-го батальйону охорони, сержант Валерій Сидоришин був призваний Дніпровським РТЦК та СП у Києві 1 березня 2022-го,.

«Старосинявська селищна рада висловлює співчуття рідним та близьким учасника бойових дій: дружині Ларисі Степанівні Сидоришиній, донькам Інні та Юлії, родині захисника, - зазначають у громаді. - Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої не вмирають!»

Про дату, час і місце поховання Героя наразі не повідомляють.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (260)
  • Леонід Пиндик

    Амінь
  • Луїза Бачок

    Вічна пам'ять Героям України!
  • Людмила Бугайчук

    Вічна пам'ять Героям. Щирі співчуття рідним.
  • Наталия Шлапак

    Вічна память нашим захисникам.

keyboard_arrow_up