Школярка із Хмельницького отримала стипендію імені Тараса Шевченка

Школярка із Хмельницького отримала стипендію імені Тараса Шевченка
  • Всього 10 школярів зі всієї країни будуть отримувати почесні “шевченківські” стипендії. 

  • Серед них — випускниця НВО №5 Юлія Онофрійчук. 

Хмельничанка, яка стала переможницею Всеукраїнської учнівської олімпіади, отримуватиме стипендію імені Тараса Шевченка. Цьогоріч її призначили десяти школярам з усієї України. Серед них — Юлія Онофрійчук із Хмельницького. Про це повідомляють у Міністерстві освіти та науки України. 

Юлія Онофрійчук — випускниця Навчально-виховного об’єднання № 5 імені Сергія Єфремова. У 2023-му вона стала переможницею всеукраїнської олімпіади з мови й літератури.

Сама ж Юлія зізнається, що здібності до філології в неї розвинені ще з молодших класів. Їй подобається перечитувати твори різних епох. 

Відео дня

Так, до Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури зачасту готувалась в укритті. Та стала кращою серед 102 школярів з усієї країни. Цього року Юлія закінчила випускний клас НВО. Історію дівчини можна прочитати у матеріалі Хмельничанка Юлія Онофрійчук перемогла на всеукраїнській олімпіаді: про що мріє школярка

У МОНУ повідомили, що під час останнього засідання Уряд погодив проєкт Указу Президента України «Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів». Щорічно 10 найталановитіших школярів стають “шевченківськими” стипендіатами.

Міністерство щомісяця фінансуватиме зазначену стипендію коштом бюджетної програми. На фінансування проєкту Уряд виділив 326 400 гривень. Учні отримуватимуть стипендію протягом року і сума її складатиме 2 720 гривень в місяць. Юлія почне отримувати ці кошти, щойно президент підпише документ. 

Хто ще став стипендіатом цього року:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Inna Humeniuk

    Вітаю🎉Молодчинка!
    Бажаю величезних досягнень та перемог!!!
    Успіхів у всьому та мирного неба💝💙💛

keyboard_arrow_up