«Смартфон добра» на Хмельниччині: старенький переселенець зміг сказати синові, що живий

«Смартфон добра» на Хмельниччині: старенький переселенець зміг сказати синові, що живий
Світлини зі сторінки «Карітас Хмельницький УГКЦ»
  • Будинок чоловіка розбомбили. Він заледве вибрався з-під уламків.
  • Рідні досі думають, що помер.

 

Інколи так мало треба для щастя. Просто почути рідний голос у слухавці. На жаль, не у всіх переселенців така можливість є. Особливо – літніх. Їхні мобільні або загубилися, або зламалися.

Як ось у пана Вадим із Бородянки, що нині мешкає у шелтері Лісоводів на Хмельниччині. Його історію оповіли в «Карітасі».

Заледве вибрався з-під уламків

Будинок пенсіонера рашисти розбомбили у перші дні. Чоловіка завалило уламками. Скільки пролежав під ними - не пам’ятає. Ледве вибрався. Серйозно травмований, роздягнений ледь дійшов до лікарні. З’ясувалося, - її вже евакуювали.

Відео дня

«Мене і ще декількох людей забрали волонтери і ледве вивезли, адже в Бородянку вже зайшли російські війська, - пригадує старенкий. - Нас завезли спочатку в будинок інтернат у Житомирі, а через тиждень — в Лісоводи. Тут мене дівчата виходили після важкої операції, дуже їм вдячний».

Син і сусіди думають, що вже не живий

Телефон чоловіка, як і все, що було в будинку, засипало уламками. Пенсіонер припускає, що сусіди, друзі і син вважають його зниклим, або загиблим. Адже ніхто не бачив, як він вибрався з-під завалів і куди подівся.

На допомогу прийшла благодійну ініціативу «Смартфон добра», яку реалізує компанія «Kyivstar», спільно із «Caritas Ukraine». Завдяки їй вимушені переселенці можуть отримати вкрай необхідні телефони й нарешті почути голос найдорожчих.

«Мій син авно проживає за кордоном і зв’язок із ним був тільки телефоном. Він, напевно, думає, що я загинув. Тепер зможу почути його і повідомити, що живий», - тішиться пан Вадим й дякує організатором ініціативи й усім, хто приєднавсядо неї.

Як долучитися до проєкту

Завдяки «Смартфону добра» вже четверо людей, котрі залишилися без зв’язку, стали ближчими до своїх рідних.  Тепер вони зможуть і з внуками та дітьми поспілкуватися, і ліки за соціальною програмою «Доступні ліки» та Е-рецепт отримати….

Якщо й ви хочете повернути переселенцям радість спілкування з рідними – долучайтеся до проєкту «Смартфон добра».

Приносьте до фірмових магазинів «Kyivstar» свої справні смартфони, якими не користуєтеся, разом із зарядними пристроями. Вони лежатимуть у вас вдома й, можливо, припадатимуть пилом, а ті, хто через війну втратив можливітсь зв'язку з рідними, завдяки їм зможуть нарешті почути голос найдорожчих.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вера Пухниченко

    🙏💖🙏 Господи слава Тобі

keyboard_arrow_up