Снайпер з Хмельниччини втратив брата на війні та пережив більше 15 операцій

Снайпер з Хмельниччини втратив брата на війні та пережив більше 15 операцій
Тут і далі фото МОЗ. Колаж vsim.ua
  • Влад отримав важке поранення під Соледаром в липні 2022-го. 

  • Відтоді знаходиться на лікуванні, а медики намагаються врятувати йому ногу. 

  • Хмельничанин став одним з перших в країні, кому наростили фрагмент кістки. 

Владу – 24 роки. Він із Хмельницької області. До служби в армії боєць вчився у коледжі культури і мистецтв, грав на трубі. З початком повномасштабного вторгнення пішов захищати країну і потрапив у найгарячішу точку — на Соледарський напрямок. Історію незламного бійця розповіли в МОЗ. 

Влад — снайпер. Війна вже забрала в нього найдорожче. Він втратив брата, який загинув у боях та здоров’я. Під Соледаром хмельничанин отримав важке поранення.

Це трапилось 30 липня минулого року. Біля розташування воїна, був “приліт”. Захисник розповідає, що був повністю при свідомості і сам собі наклав турнікет. Хоча і не розумів, що сталося. 

Відео дня

— Мене поранило 30 липня. Ми спостерігали, як формувалася група наступу з їхнього боку, і працювали по ній. Намагалися їх відбити, а вони все підходили і підходили. Пів дня їх кошмарили, і... не повезло мені. З тих пір я вже тут лежу, – згадує воїн.

У МОЗ пояснюють, що Влад отримав мінно-вибухове поранення з великим дефектом кісткової та м’яких тканин. Простими словами, у його нозі немає шматка кістки. Його привезли на Прикарпаття, щоб ампутувати ногу, але лікарі сказали, що спробують її врятувати.

Влад переніс вже понад півтора десятка операцій, з яких чотири – важкі. В результаті ногу вдалось зберегти. Він став одним з перших пацієнтів, яким наростили фрагмент кістки кінцівки.

— Якщо все буде йти так, як йде, він буде ходити на своїй нозі, нехай і кульгаючи. Але його ще чекають операції й лікування. Цей процес триватиме не менш ніж пів року, — додають медики. 

У лікарні Влад познайомився із дівчиною. У них зав’язались стосунки. Він зізнається, що хотів би створити сім’ю, однак, говорить, що треба спочатку почати ходити, а потім – думати про майбутнє. 

А ще Влад каже, якби його швидше вилікували, то повернувся б на Схід, щоби помститися за смерть брата і товаришів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алена Феськова

    Воєнкомат наловить ще таких

keyboard_arrow_up