Справжній офіцер і патріот. Хмельницький попрощався з 24-річним Василем Ільєвим

Справжній офіцер і патріот. Хмельницький попрощався з 24-річним Василем Ільєвим
  • Хлопець записався у добровольці в перші дні російського вторгнення.
  • На війні проявив себе як лідер і взірець для інших бійців.
  • Василь планував одружитись, але не встиг. Йому було 24. 

“Розумна, досвідчена людина і патріот”, - так про військового говорять його товариші і побратими. Сьогодні, 12 травня, з ним прощаються у Хмельницькому. 

Молодший лейтенант Василь Ільєв загинув 3 травня у Бахмуті. Віддати останню шану молодому захиснику прийшли побратими, сусіди, знайомі, друзі, однокласники і просто небайдужі люди. 

Хлопець був родом із села Лугове, що в Хмельницькому районі. Коли почалась повномасштабна війна, не роздумуючи пішов до військкомату. Він був добровольцем. 

Відео дня
  • Ми прибули в підрозділ в один день. Познайомились в навчальному таборі, - розповідає побратим з позивним “Цербер”. - Одразу було помітно, що Василь з характером хлопець, має той стержень, який необхідно мати військовому. Він ніколи не боявся виконувати будь-яку роботу. І в якийсь момент став прикладом. Це трапилось згодом, коли вже з навчального табору ми прибули безпосередньо в розташування підрозділу і далі проходили різноманітні навчання з інструкторами. Там він також показав себе як боєць, який прагне, який розумів, що він мусить робити те, що потрібно. Ми не були тоді кадрові військові. Це потрібно було переосмислити, що мало кому вдавалось. Але Вася був одним з тих, хто це зробив досить швидко і працював над здобуттям досвіду, необхідного на війні. Він показував дуже хороший результат. 

За словами побратима, згодом Василь почав проявляти лідерські якості. Командування підрозділу відправило його навчатись на офіцера. Відтак хлопець завдяки своїм зусиллям і рішучості зумів стати взірцем для інших бійців. 

Розповідають, що воїн мріяв одружитись. Та не встиг. Вдома його не дочекались батьки, сестра і племінники. Він загинув 3 травня у Бахмуті. 

Героя поховали на Алеї Слави у Хмельницькому - місці, де знайшли вічний спокій більше 200 наших захисників. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1505)
  • Maria Popivna

    🙏🙏🙏😢😢😢
  • Любов Бойчук

    ЯК ВАЖКО ПО ВТРАТІ ТАКОГО СОКОЛА!   НИЗЬКИЙ УКЛІН РІДНИМ І ЩИРІ СПІВЧУТТЯ! ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ І ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ!
  • Владимир Радзей

    Вічна і світла пам'ять героям України 😢🙏🇺🇦
  • Надежда Донченко

    Вічна пам'ять та слава Герою України Василю Ільїву! Доземний уклін Герою за мужність та безмежна вдячність за боротьбу! Щирі співчуття родині! Плаче Україна за своїм Героєм! Навічно 24! Царство небесне!

keyboard_arrow_up