"Вона хотіла рятувати людей". На війні загинула 22-річна військова медикиня Лілія Шулик

"Вона хотіла рятувати людей". На війні загинула 22-річна військова медикиня Лілія Шулик
Колаж vsim.ua
  • Лілія несла службу у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. 

  • Мала маленьку доньку, яка лиш піде в другий клас, та прикривала бійців з гранатомета. 

  • На фронті зустріла коханого і поховала 2 місяці тому. 

  • Побратими пообіцяли помститися за Героїню. 

Ще одна болюча втрата для нашої області. Війна забирає найкращих, незважаючи на життєвий та професійний досвід, на вік та стать. Цими днями когорту воїнів, що віддали своє життя виборюючи нашу Перемогу, поповнила 22-літня військовослужбовиця Збройних Сил України Лілія Шулик. Про це інформують у Чемеровецькій тергромаді. 

Мріяла стати медиком, а пішла на війну

Лілія — уродженка села Зарічанка. Вона закінчила Чемеровецький фаховий медичний коледж. Медицина була її мрією, вона бачила себе членом бригади екстренної медичної допомоги.

Після закінчення коледжу вступила до лав ЗСУ, стала бойовим медиком у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. В складі свого підрозділу звільняла північ Харківщини від росіян.

Відео дня

- Вона хотіла рятувати людей у мирний час, а довелось виносити поранених із поля бою, довелося шептати слова молитви і закривати очі тим, кого не вдалось вирвати із лап смерті, довелося надавати допомогу побратимам прямо в окопах і вивозити їх під обстрілами в евакомобілях, і навіть прикривати своїх вогнем з гранатомета, тому що війна - це війна, - пишуть на сторінці коледжу. 

Випускний у медколеджі. Тут і далі фото зі сторінки Лілії Шулик у Фейсбук

Заручилась, поховала коханого та залишила доньку

На її особистій сторінці у Фейсбук дівчина вказала, що любить читати, плести з бісеру та колекціонувати книги. А також, що вона заручена. На сторінці медичного коледжу, в якому навчалась дівчина, йдеться, що на фронті Лілія зустріла свого коханого. Зустріла... і поховала два місяці тому у Львові. 

Друзі вказують, що в неї залишилась донечка, яка цьогоріч закінчила перший клас. 

— Ліля, Лілечка... Ти б мала заплести восени кіски маленькій донечці, коли та піде у другий клас, нарізати їй різнобарвних айстр, стиснути в руці маленьку долоньку...ти б мала колись віддавати заміж сестричок, пекти їм весільний коровай... ти б мала бути успішною, красивою, щасливою жінкою, — зазначають у коледжі. 

— Ти віддала найдорожче, що у тебе було- життя… Дякуємо, що боронила, за допомогу побратимам у нелегких боях, за те що рятувала їм життя, — пише подруга загиблої Ірина Марчак. 

Витягувала поранених з поля бою і прикривала з гранатомета

На сторінці військового підрозділу, в якому служила Лілія Шуляк, розповідають, що дівчина навіть не сказала рідним, що пішла на війну. Аби не хвилювалися. 

— Звісно, рідні не знали, що і де я роблю, головне, щоб вони не хвилювалися. А я, як і кожен із нас, чітко знала, як діяти, аби вибити наволоч із займаних позицій, — говорила вона. 

В одному із боїв на Харківщині, крім допомоги пораненим побратимам, Лілія прикривала наступ наших воїнів з гранатомета. А згодом сама ж казала, що нічого особливого в її вчинку немає.

— На той момент треба було прикрити хлопців. Я вмію і можу це зробити. Тож зробила. І зроблю все, що в моїх силах, для нашої Перемоги! — казала дівчина. 

Побратими свого бойового медика любили та хвалили за фахові навики, за бойовий, але погідний характер та за веселу вдачу. Вони пообіцяли помститися ворогові за Лілію.

— Всі, хто знав її у мирному житті, захоплювалися її оптимізмом, розумом, людяністю, силою волі. Та Лілія обрала шлях воїна. На службі вона проявила себе людиною сильних вчинків, максимальної відповідальності при виконанні бойових завдань, без будь-яких послаблень, вражала усіх. Віддана та хоробра захисниця Шулик Лілія Миколаївна загинула як українська Героїня, — додають у тергромаді. 

Про час та чин похорону Героїні повідомлять згодом. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Надежда Антонюк

    Вічна память щирі співчуття рідним  яка біль
  • Читач44

    Вічна память! Щирі співчуття рідним!
  • Читач43

    Вічна память! Щирі співчуття рідним!
  • Надюшка Кірова

    Вічна пам'ять!Царство Небесне!

keyboard_arrow_up