У боях з росіянами загинули троє військових з Хмельниччини

У боях з росіянами загинули троє військових з Хмельниччини
  • Віктор Заремба був захисником Донецького аеропорту. 

  • Павло Ткачук пройшов військове навчання у Великій Британії. 

  • Максиму Калашнікову було 25, та він вже встиг проявити себе в АТО.

  • Дізнавайтеся більше про Героїв, які віддали життя за Україну.

Не припиняють надходити сумні звістки з фронту на Хмельниччину. Днями ще 3 громади дізналися про загибель на війні своїх захисників. Це Кам’янецька, Судилківська та Улашанівска тергромади. 

Максим Калашніков

Знову страшна звістка сколихнула Кам’янецьку громаду. У понеділок, 13 березня, в бою з ворогом загинув кам'янчанин Максим Калашніков. Йому було всього 25. 

У лавах ЗСУ Максим служив на посаді командира бойової машини, виконував завдання в зоні АТО, проявив себе справжнім бійцем, готовим у будь-який момент прийти на допомогу товаришам.

Відео дня

— Втрачаємо найкращих. Таких молодих, рішучих, самовідданих... Ще б жити і жити… Максим був і назавжди залишиться в наших серцях Героєм. Схиляємо голови в журбі разом із рідними, близькими, друзями. Вічна пам'ять Воїну, чиє гаряче серце перестало битися в боротьбі за Україну! — повідомили в міській раді Кам’янця-Подільського. 

Про дату прощання та чин похорону поки не повідомляють. 

Фото Героя зі сторінки тергромади

Віктор Заремба

Судилківська громада знову у жалобі. 11 березня 2023 року на Донеччині обірвалося життя жителя села Городище Віктора Заремби. Він був 1982 року народження. Віктор народився і мешкав у Городищі все життя. Закінчив авіаційний коледж у Слов’янську. 

— Не знав тоді Віктор, що доля закине його знову на Схід країни, але вже, як добровольця, який мужньо стане на захист кордонів рідної землі. Тож після коледжу, у мирні дні до 2014 року, працював жестянщиком та на ремонтних роботах у місті Київ. Був трудолюбивим, вміючим, знаючим, гарним господарем, будь-яка робота була йому під силу, — пишуть про військового у тегромаді

З 2014 року пішов добровольцем в АТО, захищав кордони Луганської і Донецької областей, захищав Донецький аеропорт.

— Хоробрий, відважний, цілеспрямований, понад усе любив рідний край, він не міг стояти осторонь, коли російський агресор віроломно вторгся на територію нашої країни. Уже з 25 лютого 2022 року  Віктор Юрійович – доброволець, старший солдат 88 батальйону ТРО — мужньо захищав територію Сумщини, Охтирку, Бахмут, Слов’янськ, Лиман, — додають в тергромаді. 

Життя Віктора обірвалося у Лимані на Донеччині. У нього залишилися батьки, дружина з сином. Він був люблячий син, чоловік, батько та активний житель громади.

Про церемонію прощання із Героєм та чин похорону повідомлять додатково.

Фото Героя зі сторінки тергромади

Павло Ткачук

Пекучий біль і гіркий смуток війни знову чорним крилом торкнувся ще однієї громади — Улашанівської. 7 березня на Донеччині солдат Павло Ткачук. Він був водієм 2-го кулеметного відділення окремого кулеметного взводу 1-го стрілецького батальйону військової частини А1302 Життя захисника обірвалося внаслідок мінометного обстрілу. Тепер йому навіки 26…     

Герой мешкав у селі Миньківці. Тут він народився та навчався. Після закінчення школи у 2013 році здобував професію зварювальника в Нетішинському професійно-технічному училищі.

Згодом доля закинула його разом з дружиною Наталією та донькою Лізою на Київщину — у Гостомель. 

Із повномасштабним вторгненням російської федерації, коли російський окупант прийшов у його домівку, Павло не зміг стояти осторонь і прийняв беззаперечне рішення – йти добровольцем на війну… 

Восени бійця мобілізували та відправили на військове навчання у Велику Британію. З того часу Павло мужньо і стійко ніс військову службу у лавах ЗСУ.

- На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування. Улашанівська сільська рада висловлює щирі співчуття мамі Наталії Михайлівні і татові Олександру Миколайовичу, дружині Наталії, сестрам Надії, Олені та брату Михайлу з сім’ями з приводу тяжкої непоправної втрати, — пишуть в тергромаді. 

Поховають Героя завтра, 15 березня, у місті Гостомель.

Фото Героя зі сторінки тергромади

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет вже передали в користування воїнам 19-ки. Та військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Маріна Фурман

    Вічна і світла пам'ять героям
  • Тамара Клінчук

    Царства небесного героям
  • Зоя Молчанюк

    Царство небесне вічний спокій світла пам'ять Героям. Щирі співчуття рідним
  • Наталя Кохан

    Вічна пам'ять Героям.Рідним щирі співчуття.

keyboard_arrow_up