У боях з російськими загарбниками загинули п’ятеро військових з Хмельниччини

У боях з російськими загарбниками загинули п’ятеро військових з Хмельниччини
Колаж vsim.ua
  • Олега Дитинчука більше року вважали зниклим безвісти. 

  • Олександр Деніскін був сиротою і мав лише сестру. 

  • Володимир Рижий більше року воював з окупантами. 

  • Сергій Стопнюк не дожив півтора місяці до 27-річчя. 

  • Сергій Маланчук був розвідником добровольчого батальйону. 

Війна… Скільки горя і болю вона принесла нам за цей час… Страшні звістки знову надійшли до трьох громад. Четверо захисників загинули у боях з російськими солдатами. 

Олег Дитинчук та Олександр Деніскін

Вони були земляками з однієї громади, а стали янголами-охоронцями на небесах. 

Олег Дитинчук був молодшим сержантом. Йому було 39 років. Мешкав у селі Білеве Білівського старостинського округу. 

Відео дня

Понад рік Олег вважався зниклим безвісти. І ось нарешті знайшовся, та, на жаль, мертвим…  У рідних жевріла надія, проте дива не трапилося. 29 березня минулого року під час виконання бойового завдання на Херсонщині смерть забрала нашого відважного захисника, — повідомили в Ізяславській міській раді. 

Молодший сержант Олександр Деніскін був солдатом, навідником гірсько-штурмової роти. Йому було 32. Мешкав у селі Путринці Радошівського старостинського округу. 

— Сирота Олександр також кілька днів не виходив на зв'язок із сестрою… Весь цей час рідні сестри воїна надіялись на те, що ще почують голос братика, але дарма. Як виявилося, рука окупанта забрала його життя ще 14 липня під час ведення бойових дій на Запоріжжі, — додають в Ізяславській міській раді. 

Про дату та час поховання Героїв поки не інформують. 

Володимир Рижий

Захисник загинув на Донеччині 15 липня. Йому було 35 років. Народився та мешкав у селі Білокриниччя.

Після школи навчався в Шепетівському технікумі. Не завершивши навчання, був призваний на службу до лав Збройних Сил. Після служби в армії багато працював, займався будівельною справою, був вмілим та працелюбним.

На захисті рідної країни Володимир перебував з квітня 2022 року. Був солдатом військової служби, гранатометником відділення охорони однієї з військових частин.

— Володимир Рижий хоробро боронив кордони рідної землі від ненависного російського окупанта. Вдома на нього чекала дружна велика родина. Володимир був люблячим сином, коханим чоловіком та чудовим батьком для донечки і двох синочків. Непоправна втрата для родини, — повідомили у Cудилківській громаді. 

Про громадське прощання з Героєм та чин похорону буде повідомлено додатково.

Сергій Стопнюк

На війні загинув житель села Красносілка Старокостянтинівської громади Сергій Стопнюк. Хлопцеві 30 серпня мало виповнитися 27 років. Тепер йому назавжди 26...

Про важку втрату у соцмережах повідомляють рідні та друзі Сергія. Пишуть, що хлопець був люблячим сином, батьком та чоловіком.

— Ця новина вбила нас всіх, залишаючи в серці пустоту, яку неможливо заповнити. Сергій забрав частинку наших сердець разом з собою. Навіки любимо та не забудемо. Царство небесне чоловікові, батькові, синові та гарному другові, — йдеться у повідомленні на сторінці храму Іоанна Богослова села Красносілка. 

Про чин поховання воїна буде повідомлено згодом.

Сергій Маланчук

Сергій Маланчук був розвідником добровольчого батальйону "Сонечко". 

— Загинув на війні, виборюючи нашу свободу та мирне майбутнє для наших дітей, — написав мер Кам’янця Михайло Посітко. 

У вівторок, 18 липня, відбудеться чин поховання Героя в Кам’янці-Подільському. О 9.30 тіло Сергія везтимуть проспектом до скверу Героїв, де до 13.00 триватиме церемонія прощання. Поховають захисника на Алеї Слави о 13.30.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Зоя Пахалюк

    Вічна Пам'ять Героям України
  • Віталій Геннадійович

    Шкода людей
  • Ірина Гавловська

    Вічна пам'ять Героям
  • Оксана Квасниця

    Вічна пам’ять Герою!

keyboard_arrow_up