У Хмельницький повернулася звільнена з російського полону парамедикиня (ВІДЕО)

У Хмельницький повернулася звільнена з російського полону парамедикиня (ВІДЕО)
  • 50-річна Тетяна Васильченко обіймається зі знайомими хмельничанами й отримує від них квіти.
  • Так люди вітають її із поверненням з російського полону, де жінка провела 5 місяців. 
  • Що про пережите розповідає парамедикиня з Хмельницького?

Цього осіннього й холодного дня в центрі Хмельницького зібралися люди на підтримку полонених військових. Серед них - родичі та знайомі, які з нетерпінням чекають на повернення своїх рідних. Таку акцію в місті проводять щоп’ятниці, о 12 годині. Збираються біля Дитячого світу. Тоді, вигукуючи “Поверніть Героїв додому!”, прямують Проскурівською. 

Нет описания.

Із бухгалтера в парамедикиню

Сьогодні, 4 листопада, до акції приєдналася Тетяна Васильченко. Саме та звільнена з російського полону парамедикиня. Її повернули в Україну 17 жовтня. У Хмельницькому жінку вітали обіймами. Їй дарували квіти й промовивши “Вітаю!”, витирали сльози радості зі свого обличчя. 

Відео дня

50-річна Тетяна Васильченко, на псевдо “Борисівна”, завжди мала чітку громадянську позицію. Працювала бухгалтером. Ще із 2014 року жінка дуже переймалася ситуацією в країні. Минулого року, коли пішла на пенсію, вивчилася на парамедика. Згодом поїхала на ротацію. Повномасштабний наступ росіян зустрів її на Маріупольському напрямку. Спільно з бійцями полку “Азов” жінка вийшла з території заводу “Азовсталь” й опинилася в полоні. Вдома на неї чекала донька - Катерина. 

За 5 місяців їй вдалося поспілкуватися з мамою всього один раз. Вона зізнається - не знаходила собі місця. А коли розповідає про свої хвилювання після трагедії в Оленівці, ледве стримує сльози. 

Про звільнення мами з полону Катерина дізналася із допису керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Зізнається, що вже тоді чекала на дзвінок мами й врешті - він пролунав. “Катруся, я в Україні,” - сказала їй мама. Донька відповіла: “Я вже знаю. Вже вся країна знає”. 

“У ворога в очах страх”

"Борисівна" розповіла, що до українців ставилися, як до зеків та принижували їх. Коли давали дзвонити рідним - то розмову записували на камеру. Тетяні вдалося зв’язатися із донькою всього один раз. Крім того, на полонених здійснювали психологічний тиск. Українським військовим повторювали, що вони не потрібні Україні й про них всі забули. 

Донька звільненої з полону хмельничанки каже: мама схудла близько на 10 кілограмів. Має проблеми з суглобами та хронічні захворювання. Скільки часу піде на реабілітацію “Борисівни” - наразі не відомо. 

Сама ж Тетяна Васильченко вдячна всім, хто вірив у її повернення. Каже, будучи там, її дуже тішив страх, який був помітний в очах у ворога. Саме це дарувало жінці надію на те, що полонені повернуться додому. У рідну Україну. Жінка додає - підтримку українців вона відчувала навіть за тисячі кілометрів. 

Нет описания.

Разом з учасниками акції на підтримку полонених, Тетяна Васильченко пройшлася Проскурівською. Рідні військових вигукували: “Слава Україні!” та Україна - понад усе!” Найгучніше ці вислови лунали саме з вуст “Борисівни”. 

До щотижневої акції долучаються не лише хмельничани, а й переселенці, які живуть в Хмельницькому. Одна з них - Світлана Сторчак з Маріуполя. Її сина, нацгвардійця, звільнили з полону вчора, 3 жовтня.

Читайте також: Вона і війна: історія хмельничанки Анастасії, яка втратила чоловіка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Nina Svidryk

    🙏🙏🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦💖
  • Victoria Oleksyuk

    Таня, дуже рада за Вас.
    Здоров'я
  • Катерина Каштелян

    Вітаю з поверненям
  • Ірина Галкіна

    Вітаю з поверненням додому! Усі дууууже чекали!

keyboard_arrow_up