У Хмельницькому діє виставка Ангела, який загинув на війні

У Хмельницькому діє виставка Ангела, який загинув на війні
Світлини зі сторінки «АрміяInform»
  • У місцевій художній школі можна побачити картини талановитого художника і Воїна.

Особлива виставка діє у Хмельницькій художній школі. В її експозиції – 85 робіт вихованця цього освітнього закладу, Героя Вадима Ангела.

Талановитий художник загинув 26 червня під час виконання спеціального бойового завдання неподалік Сєвєродонецька. Йому було тільки 30 років. Малював до останнього, навіть – на передовій.

Відео дня

Простора зала школи заледве вмістила рідних, близьких, шкільних друзі та бойові побратимів Героя, зазначає «АрміяInform».

«Він з нами, він тут, - переконана бойова посестра Воїна Лариса. —Кожна із 85 представлених на виставці робіт дивиться на нас його очима. Він говорить з кожним, хто поринає поглядом у його твори, веде свій діалог, запрошує до спогадів, пригадує передісторію кожного із власних малюнків».

Жінка пригадала, як за кілька днів до загибелі Вадима, розговорилися з ним увечері.

«Він розповідав про найрідніших, про дитинство, згадував юність, -зауважила. - Сказав, що понад усе в світі хоче, аби його сім’я, діти, не бачили та не знали війни. Він був переконаний, що наше завдання, наша сьогодні місія — знищити ворога раз і назавжди, аби не лишати незавершених справ. Ми не договорили, ворожий обстріл з артилерії перервав ту останню нашу бесіду».

Мама Вадима Віра Анатоліївна щиро подякувала всім присутнім за пам’ять про свого сина. Ледь стримуючи сльози вона пригадала, яким ріс і яким був її син, про що мріяв, що любив, чого не міг терпіти…

Він усе своє життя все робив на відмінно, зазначив хтось з присутніх. І любив, і малював, і воював.

Нагадаємо, до Дня міста влада Хмельницького присвоїла Вадимові Ангелу, як і ще 93-м хмельничанам, які загинули у війні з російськими окупантами, звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади».

Виставка талановитого художника та сміливого Воїна діятиме ще два тижні, тож відвідати її можуть всі бажаючі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up