94 загиблим хмельничанам присвоїли звання «Почесний громадянин»

94 загиблим хмельничанам присвоїли звання «Почесний громадянин»
Тут і далі фото зі сторінки Олександра Симчишина
  • На заході були присутні сім’ї загиблих захисників. 

  • Рідним Героїв вручили відзнаки зі званням.

Цими вихідними Хмельницький відзначав свою 591-шу річницю. Цьогоріч через війну на День міста обійшлися без святкових заходів, концертів і фестивалів. На Проскурівській діяв благодійний ярмарок, виставили фотозони та інсталяцію, присвячену містам — Героям України, 50 бандуристів виконали Гімн держави. А велосипедисти провели заїзд в пам’ять про полеглого Віталія Поліщука. 

Основним заходом стало вручення звання Почесний громадянин. Цьогоріч почесними громадянами стало 94 полеглих Герої, посмертно. Відзнаку вручав мер міста Олександр Симчишин рідним загиблих захисників. 

— Це був найважчий захід в моєму житті. Вручення відзнак «Почесний громадянин». 94 наших Героїв, на жаль, посмертно. За кожну сльозу мами, тата, дитини, дружини російська нечисть має відповісти. А ми маємо пам’ятати і знати, завдяки кому наше місто є. І відзначення Дня Міста було можливим. Імена, які повинен пам'ятати кожен хмельничанин, — пише міський голова. 

Відео дня

Тож цьогоріч звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» присвоїли:

Додамо, у проекті рішення міськради йшлося про 92 кандидатів. Згодом додали імена Максима Вельгана та Олександра Бобруцького. 

Крім того, 22 військових з Хмельницького отримали відзнаку «Воля та мужність» з подарунками, ще майже 30 військових – грамоти і цінні військові подарунки.

У коментарях хмельничани шанують своїх Героїв та  висловлюють власні думки щодо рішення влади:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    діти плачуть! ((( дітки дорогі, мами... тримайтесь, що ж робити ... тільки боротись і терпіти... такий час настав...але бумеранг прийде. він вже летить. це початок кінця недокраїни...тримайтесь дорогі, дуже боляче, будьте сильними на зло ворогам

keyboard_arrow_up