У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським

У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським
Загиблі на війні Роман Синіцький та Максим Лобановський
  • 36-річний Роман Синіцький загинув під час виконання бойового завдання.

  • 48-річного розвідника Максима Лобановського поховали через два роки після його загибелі.

Сьогодні, 18 березня, хмельничани прийшли віддати шану та провести в останню земну дорогу двох полеглих на російсько-українській війні захисників – Романа Синіцького і Максима Лобановського. Церемонія прощання з Героями відбулась у Свято-Георгіївському храмі. 

Роман Синіцький

37-річний Роман Синіцький народився у селі Давидківці, вищу освіту здобував у Хмельницькому національному університеті. До захисту України долучився в лютому 2023 року в складі однієї з спеціальних військових частин Сухопутних військ ЗСУ. Під час проходження служби отримав звання молодшого лейтенанта.

«Він нікому ніколи не відмовляв, у нього були «золоті» руки і таке саме серце. Він збирав меблі та працював все своє життя, а коли прийшов час, то пішов служити. Чудовий був хлопець», – розповіла журналістам телеканалу «Місто» про Романа Синіцького його колега по роботі Тетяна Пудик.

Відео дня

Загинув чоловік 12 березня цього року. У нього залишилися мати та старший брат. Поховали Романа Синіцького у рідному селі. 

Максим Лобановський

Максим Лобановський долучився до лав Збройних сил України у перші дні повномасштабного вторгнення, розповідають журналісти Суспільного.

"Знаю його з дитинства. Я був інструктором шкільного туризму, і з ним зустрічались в походах. Пізніше він одружився на моїй колезі, він був другом сім’ї. Зустрічалися досить часто. У Максима було хобі — рибалка. Він дуже любив природу, Дністер. Взагалі, був дуже щирою людиною", — згадує Віктор.

За його словами, Максим служив у 4 танковій бригаді, у розвідроті. Загинув воїн 24 березня 2022 року поблизу населеного пункту Суха Кам’янка на Харківщині. Тіло Максима упізнали за ДНК-тестом.

"Працював, заробляв гроші. Він мріяв жити як нормальна людина", — зізнається Віктор Химич.

У Максима Лобановського залишилася донька, дружина та брат. Знайшов свій спочинок воїн на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Героям!
  • Нюся Степанюек

    Вічна світла пам'ять Героям!!! Співчуття рідним.
  • Наталія Філіпович

    Вічна Пам'ять і Слава Героям
  • Надія Більська

    Вічна пам'ять Героям

keyboard_arrow_up