У Хмельницькому просто неба плетуть маскувальні сітки: деталі

У Хмельницькому просто неба плетуть маскувальні сітки: деталі
Світлини зі сторінки «Суспільне Хмельницький», зроблено їх 10 листопада.
  • Дізнавайтеся, де та як долучитися.

Маскувальні сітки просто неба плетуть у Хмельницькому на площі, що навпроти кінотеатру Шевченка. За добу можуть сплести 200 квадратних метрів.

Працюють щодня. А при терміновому замовленні, як оповіла «Суспільному» координатора команди Ірина Дьяченко, й уночі, при ліхтарях.

Різних людей об’єднала єдина мета

На локації щодня збирається від 20 до 60 небайдужих. Різного віку. Різних професій. Із різних куточків України.

Відео дня

«Надворі ми є завжди, - підкреслює Ірина Дьяченко. - Тому що це - центр, тут - велика кількість людей. І місцеві, і переселенці. Є такі, що приходять з дітками просто прогулятися. І долучаються. Дітки подають стрічки».

Леся – з Херсона. Плести сітки підсобляє від липня. Долучається до гурту волонтерів щойно видасться вільна хвилина до чи після роботи, або ж якщо за гуманітарною допомогою забіжить чи гарячим обідом.

Після школи прибігає на поміч і дев’ятирічний хмельничанин Володимир.

«Воно затягує, - зізнається Надія Гордієнко з Маріуполя, - тому що робимо це для перемоги, і щоб додому провернутися. Це буде велика нагорода для нас».

«Хлопці замовляють, значить потрібні сітки», — наголошує Олена зі Запоріжжя.

Сітки вона плете з молитвою на вустах. Захисною для воїнів. Доєднується до гурту щоразу, як проходить поруч. Працює не менше години. Певна, не полишить цієї доброї справи. Приходитиме знову й знову.

У фаворі - білий

Арифметика проста: більше людей – більше рук, а отже – більше метрів.

Від 24 лютого, за словами координаторки Ірина Дьяченко, вже сплетено 1000 маскувальних сіток. Тільки за літок сплели понад 20 тисяч метрів квадратних.

Допомагають небайдужі люди і з матеріалом. Зносять на сітки старий одяг, простирадла, наволочки. Частенько навіть самі нарізають їх вдома на смужки. Залишки виробництва віддають і місцеві швейні цехи.

Сітки волонтери плетуть різних кольорів.

«Інколи нам можуть скинути локацію, і ми підбираємо кольорову гамму під ту локацію, яка потрібна», — пояснює Ірина Дьяченко.

Зараз у фаворі – білий. Зима. Працюють волонетри натхненно. Незважаючи на погоду. Дружньо наближаючи перемогу кожним новим вузликом.

А ви не хочете доєднатися?

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач46

    Слава Україні! Я Ірина Дьяченко - координатор цієї команди. Доводжу до відома , що до першого снігу стояли на дворі. Сьогодні запрошую усіх бажаючих долучитися у будинок культури. Чекаємо на вас! Зайдіть хоч на декілька хвилин- зав'яжіть захисного вузлика.Україна понад усе! Ми для ЗСУ!
  • Svetik Svetlana

    Маю білу тканину. Напишіть куди привезти.

    Алла Фурсеева reply Svetik Svetlana

    Svetik Svetlana я теж  маю.завтра принесу.
  • Татьяна Мик

    Біля театру імені Шевченка.
  • Галина Кошель

    Українці - патріоти плетуть сітки і в холод, і в дощ, донатять ЗСУ, допомагають волонтерством. А колаборанти  сидять по московських церквах,  чекають тут росіян та плещуть язиками.

keyboard_arrow_up