“У реальності було нудно”: зібрали історії наркозалежних, які лікуються в Хмельницькому

“У реальності було нудно”: зібрали історії наркозалежних, які лікуються в Хмельницькому
Фото ілюстративне
  • Вікторії 25. Вона “просиділа” на наркотиках 8 років.
  • Андрію 39. Він вживав більшу частину свого життя.
  • Розповідаємо дві відверті історії наркозалежних. 

Вони тікали від реальності, вживаючи таблетку чи пускаючи ротом “хмару” диму. Вони забули про своїх рідних і самого себе. Єдиною метою на день було дістати наркотик. Тоді вжити його і на деякий час опинитися в іншому світі. Іноді такі історії закінчуються криміналом чи навіть смертю. Та й є ті, хто обирає для себе шлях лікування. 

Напередодні Міжнародного дня боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків журналістка vsim.ua поспілкувалася з двома людьми, які пережили всі вище описані події. Дізнавайтеся відверту історію 25-річної Вікторії та 39-річного Андрія. Вони обидвоє були заручниками наркотиків роками. У цьому вони відверто зізнаються сьогодні, після проходження майже річної реабілітації. 

Вікторія, 25 років

“Здавалося, що можу зупинитися в будь-який момент”

Відео дня

Андрій, 39 років

“Я вважав себе крутим”

Під час війни все частіше звертаються на гарячу лінію

Історія Вікторії та Андрія закінчилася лікуванням у Міжнародній антинаркотичній асоціації “Хмельницький центр здоров’я молоді”. Обидвоє хочуть працювати в закладі волонтерами. Мають мету допомагати іншим людям, які стикнулися із залежністю. 

Директор асоціації Максим Павлов розповідає, що під час війни все частіше надходять дзвінки на гарячу лінію. Телефонують родичі залежних від алкоголю, наркотиків чи ігроманії. В результаті - людей направляють до спеціалістів, які надають кваліфіковану допомогу. 

Нет описания.

Раніше в Міжнародній антинаркотичній асоціації нам розповідали: люди із залежністю мають використовувати підтримуючу терапію протягом всього свого життя. Лише так можна залишатися тверезим. 

Нагадаємо, що 26 червня відзначатимуть Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків. Хмельничани та фахівці Міжнародної антинаркотичної асоціації долучилися до акції по замальовуванню адрес телеграм-каналів з продажу наркотиків. Тепер на їхньому місці з’явилися патріотичні малюнки та написи. 

Читайте також: На бомбосховище - 250 гривень. У міськраді відреагували на збір грошей з батьків

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Liudmyla Suprunovska

    З настанням війни в Хмел. стало більше наркоманів. Чому?
  • Alena Byrkova

    🙏🙏🙏
  • Andrii Trey

    нахіба людям про це читати ?  Напишіть про те як  люди удвох 7 дітей на ноги поставили і у ВУЗах вивчили  всіх  ...

    Раиса Рафия reply Andrii Trey

    Andrii Trey потрібно читати, знати і придивлятись до своїх дітей і внуків

    Олег Гарват reply Andrii Trey

    А Ви впевнені,що навчаючись в ВУЗах хтось з цих семи не спробує?

keyboard_arrow_up