На бомбосховище - 250 гривень. У міськраді відреагували на збір грошей з батьків

На бомбосховище - 250 гривень. У міськраді відреагували на збір грошей з батьків
Фото - "Слово і Діло"
  • З вересня школярі будуть навчатися очно - так заявили у Міносвіти.
  • Аби діти сіли за парти, з батьків у Хмельницькому збирають гроші на ремонт бомбосховища.  
  • Ціна питання - 250 гривень. У міській раді вже відреагували.

З початком війни хмельницькі школярі навчались онлайн. Та вже цього вересня діти зможуть забути про "дистанційку" і сісти за парти. Проте за літо навчальні заклади мають привести у відповідність свої укриття. На ремонт цих приміщень просять скидатись батьків. 
Якщо у садочках сума пожертви добровільна, то в одній із хмельницьких шкіл просять конкретну суму. Деталі дізнавайтесь далі. 

Матеріальна допомога чи “цинізм”?

Раніше ми вже розповідали про збір коштів на облаштування бомбосховища у садочках. Інформацію поширювали у батьківських чатах. Щоправда, сума допомоги була добровільна. Тобто, керівники дошкільних закладів дали батькам благодійний рахунок, а ті могли скинути будь-яку фінансову допомогу. 

Відео дня

Наразі відомо, що на ремонт укриттів збирають і в школах. Інформацію на своїй сторінці розмістив місцевий блогер Андрій Попик. Мова йде про колегіум імені Козубняка ( 16 школа - прим. авт.).

  • Хочете щоб діти з 1 вересня вчились? Здайте гроші на бомбосховища. Я просто не уявляю, наскільки треба цинічно ставитись до дітей в час війни, щоб тероризувати їх батьків збором коштів на бомбосховища…І поширте цей пост, збирати з батьків "на бомбосховища" - це вже верх цинізму”, - написав хмельничанин, думку якого, до речі, розділили не всі.

Наведемо нижче звернення до батьків учнів колегіуму:

“Щоб наші діти могли відвідувати школу і бути в безпеці, потрібно відремонтувати укриття, привести його до всіх вимог і стандартів безпеки. Потрібно кожній сім’ї здати по 250 гривень”, - пишуть у батьківському чаті. 

З таким проханням до батьків звернулась адміністрація навчального закладу. Гроші попросили здати протягом тижня. 

Скрін з батьківського чату

Що кажуть в міській раді?

За поясненням журналістка vsim.ua звернулась до профільного заступника міського голови Михайла Кривака. Нагадаємо, раніше чиновник коментував ситуацію з благодійними внесками у садочках. Додає, що про інцидент зі збором коштів у школі йому теж відомо. Від директора закладу вже попросили пояснення. 

  • Робив і робитиму рішучі кроки, щоб припинити будь-які збори коштів, на будь-що у закладах освіти. Керівник колегіуму пише пояснення, будемо розбиратися. Я два тижні тому говорив керівникам закладів про категоричну заборону збору коштів для облаштування укриттів чи чогось іншого. Сьогодні повторю це для них ще раз, це неприпустимо, - каже заступник мера. 

Нагадаємо, раніше у міській раді повідомляли, що наразі робляться обрахунки потреб. Адже в кожному закладі вони різні. А потім буде йти мова про виділення коштів. 

  • Департамент освіти збирає потребу від закладів. Після того будуть виділені кошти з міського бюджету. Якщо йдеться про облаштування власними ресурсами - то це мова про прибирання цих приміщень від різного непотребу, що зносився в підвали роками, облаштування місць для сидіння, забезпечення питною водою, - зазначив Михайло Кривак. 

Друзі, а як ви вважаєте, чи доцільно збирати гроші з батьків на ремонт в укриттях садочків чи шкіл? Чи робите ви благодійні внески для закладів?

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Руслан Власов

    Наразі вирішується питання про відновлення очного навчання в нашій школі з 1 вересня. Це складне питання та директор налаштована на відновлення навчання. Але для відновлення навчання в очному режимі основною вимогою є наявність облаштованого укриття. Нажаль в цьому році війна внесла корективи у фінансування не тільки нашої школи, а й усіх державних структур. Усе що було заплановано : фасад, ремонт, Громадський бюджет 2022 - усе відміняється. Я була у голови району. Нажаль ніяк посприяти навіть запланованому фасаду не можна. Як би не хотіли, але мусимо і надалі допомагати фінансово школі своїми внесками. Мабуть найближчий рік якщо не ми, то ніхто це не зробить. Я розумію, що багато з нас без роботи і має тимчасові фінансові проблеми. Але облаштування укриття на наших плечах. Треба закупити лавки, ліхтарики, бутлі для води. Управління освіти дасть біотуалети.  Нажаль ми опинилися в скрутній ситуації і вибору в нас не багато. Або допомагаємо, або вчимося дистанційно. І мені зовсім неприємно повідомляти цю новину. Я знаю, що в класах вже обговорюється це питання. Пропоную зробити цільові внески у фонд  і зробити усе централізовано. Збір коштів розпочнемо з понеділка. Якщо є питання та зауваження - висловлюйтеся.така сама ситуація бо якщо не зберем кошти школа працювати небуде м.Київ, оболонский район школа # 29, одна лавка коштуе 1700 грн. Це як приклад, багато чого потрібно.Я розумію але зараз не всі батьки працюють взагалі у когось немає роботи
  • Наталія Скрипченко

    Для переобладнання звичайного підвалу у бомбосховище потрібні сотні млн грн.   Як звичайно,добра справа перетвориться на профанацію:косметичний ремонт,стільці,баки з водою.А другий вихід ,вентиляція і т.п.-?
  • Кристина Анисимова

    Ми сім'я лікарів які весь час на роботі, маємо малолітніх дітей початкової школи, тому як на мене моїм дітям буде безпечніше в школі ніж в квартирі коли вони будуть самі під час сирен, тому я тільки за очне навчання, війна може бути роками, ми мусимо прилаштовуватись до цих реалій
  • Майя Бондар

    Підвал закладу це є підвал, а не укриття ! Наприклад, свою дитину буде лячно пускати в таке укриття .!!!

keyboard_arrow_up