У центрі Хмельницького провели благодійний забіг: на що збирали гроші

У центрі Хмельницького провели благодійний забіг: на що збирали гроші
  • Це вже не перший благодійний забіг, який проводять на підтримку військових. 
  • Переглядайте репортаж і дивіться, як це було. 

Коли на заваді не стала ні прохолодна погода і сильний вітер, ні вихідний. Сьогодні, 23 грудня, біля кінотеатру Шевченка було людно. Це вже не вперше у центрі Хмельницького проводять благодійний забіг. 

Люди почали сходитись ще задовго до старту. Розминались й робили фото на згадку. Більшість учасників забігу - військові, прикордонники, а також їхні рідні чи друзі. Мета, яка об’єднала всіх - підтримка військових ССО. 

Пан В'ячеслав готується до свого першого забігу. Розповідає журналістці vsim.ua, сам із Києва, але наразі несе службу в одній з частин нашого міста. 

Відео дня


-  Я обожнюю спорт і сам ним займаюсь. Для мене сьогоднішній забіг як прогулянка. Мета - зібрати гроші на дрони. Вони зараз нам необхідні на фронті, як ніколи, - каже чоловік. 

Подібний забіг у Хмельницькому вже став своєрідною традицією. Цього разу учасники реєструвались й донатили певну суму. Окрім цього, долучитись можна було і безпосередньо перед стартом. Всі виручені кошти спрямовані на підтримку Сил спеціальних операцій. Зокрема, на купівлю  20 FPV дронів для бойового підрозділу. 

-  В нас чоловіки військові, тому ми підтримуємо їх. Для мене це вже третій подібний забіг.  Якщо люди просто так не хочуть донатити, то хоча б зроблять корисне для свого здоров'я і для армії також, - каже хмельничанка, дружина захисника. 

Як розповідає організатор заходу Олександр Вербіцький, у цій локації благодійний забіг проводять вдруге. Мовляв, місце символічне, адже поруч - портрети загиблих Героїв. Це має стати своєрідним нагадування для всіх хмельничан, що війна триває і настільки великою є ціна нашої перемоги. 

Захід розпочали із хвилини мовчання за загиблими у війні. Далі була традиційна розминка, а тоді - забіг. Малеча долала дистанцію у 200 метрів, дорослі - кілометр.

Учасники змагались між собою у швидкості, але найголовніше - задонатили на підтримку захисників. Далі переглядайте фоторепортаж. 

Читайте також:

Піаніно для дітей з порушенням слуху: розповідаємо чуттєву історію в Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • МузичнаХунта

    У них щодня забіги.
  • ✙ Василь

    Хороший репортаж👏
    Велика вдячність нашим військовим, а також організаторам сьогоднішнього забігу
  • Valik

    А Тцкашніки наверно тоже бігали

    Vladislav reply Valik

    то може вони й бігали. в рамках тренування

keyboard_arrow_up