В катастрофі у Броварах загинула 26-річна хмельничанка — Тетяна Шутяк

В катастрофі у Броварах загинула 26-річна хмельничанка — Тетяна Шутяк
Фото Тетяни з її сторінки у Фейсбук
  • Дівчина працювала заступником керівника Патронатної служби МВС.

  • Через декілька днів їй мало б виповнитися 27 років. 

  • Вона була родом з Ярмолинеччини. 

Ранок середи, 18 січня, розпочався із жахливої трагедії, яка сколихнула всю Україну. У Броварах на Київщині розбився гелікоптер надзвичайників. Він впав між дитячим садочком і багатоквартирним будинком. 

На момент аварії у вертольоті було 9 людей: шестеро чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу надзвичайників. 

Півдоби тривали пошуково-рятувальні роботи. Внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей, серед яких 1 дитина. Постраждали ще 25 осіб, з них 11 дітей, повідомили в ДСНС. 

Відео дня
Фото Нацполіції

В тій трагедії загинув хмельничанин — міністр внутрішніх справ Дмитро Монастирський. Більше про нього читайте у матеріалі В авіакатастрофі загинув хмельничанин і міністр внутрішніх справ Монастирський

Тетяна Шутяк була родом з Ярмолинеччини

Згодом в Нацполіції оприлюднили повний список тих, хто знаходився у вертольоті під час трагедії. З’ясувалось, що серед них була ще одна хмельничанка — заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк. Дівчина не дожила буквально тиждень до свого наступного дня народження. 24 січня їй мало б виповнитися 27 років. 

Фото зі сторінки Тетяни у Фейсбук

На особистій сторінці Тетяни у Фейсбук вона зазначила рідним містом Хмельницький. Але народилася Тетяна в селі Соколівка Ярмолинецької тергромади. Крім неї, в сім’ї ще є сестра Наталія, яка працює в Укрзалізниці. 

Тетяна Шутяк закінчила Одеську юридичну академію, вивчала кримінальну юстицію. У 2018 стажувалися в апараті Верховної Ради. А згодом стала помічником тоді ще народного депутата Дениса Монастирського. Коли ж його призначили міністром, дівчина почала працювати разом з ним в МВС. 

Фото 2020 року зі сторінки Тетяни у Фейсбук

Хто ще був у вертольоті

Правоохоронці опублікували повний список тих, хто був на борту гелікоптера:

Відомо, що гвинтокрил прямував в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, перед тим, як сталась аварія — на Харківщину. Більше про це читайте у матеріалі Вертоліт із Денисом Монастирським летів у гарячу точку на Харківщині

“Тетяно, чому саме ти…”

Соцмережі вибухнули тужливими дописами друзів та знайомих усіх, кого зачепила ця трагедія:

Фото з соцмереж

Додамо, що СБУ вже розпочала розслідування щодо падіння гелікоптера у Броварах. Наразі правоохоронці розглядають декілька версій. Серед них:

Правоохоронці зазначають, що наразі встановлюють всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії. 

Надзвичайники додають, що вертоліт ДСНС ЕС-225 неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався, бо міг одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна, кажуть, був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. 

Колектив редакції vsim.ua висловлює щирі співчуття сім’ям та близьким загиблих і постраждалих в цій жахливій трагедії. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (569)
  • Вікторія Вікторівна Дацкова

    Вічна пам'ять.
  • Публічна бібліотека Ямпільської ОТГ

    Світла пам'ять світлій Людині! Царство небесне! Співчуття рідним і близьким друзям! 🙏
  • Alla Osmanova

    Нехай душа знайде вічний спокій.😥🙏🌺🌺
  • Олександра Павлівна

    Світла пам'ять!

keyboard_arrow_up