Від куль російського снайпера загинув чемпіон України з Кам'янця та побратими, які його рятували

Від куль російського снайпера загинув чемпіон України з Кам'янця та побратими, які його рятували
Фото зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради
  • Віктор Боржієвський був спортивним суддею та п’ятиразовим чемпіоном України. 

  • Він пішов добровольцем, не чекаючи повістки. 

  • А загинув на полі бою від двох куль російського снайпера. 

У понеділок, 27 березня, у Кам'янці-Подільському попрощалися із військовим Віктором Боржієвським. Він був багаторазовим чемпіоном України з туризму, але після повномасштабного вторгнення став на захист країни зі зброєю в руках. Був солдатом та навідником мотопіхотної роти. 

На жаль, 17 березня 36-річний кам’янчанин загинув від куль снайпера у Луганській області. Історію військового розповідає Obozrevatel.

Ніколи не був військовим 

Віктор Боржієвський до того ніколи не був військовим і не мав жодної спецпідготовки. За фахом він був інженером-будівельником. Та з початком повномасштабного вторгнення мобілізувався до ЗСУ. З того часу він пройшов найгарячіші точки українського фронту.

Відео дня
Віктор Боржієвський. Фото otskum.km.ua

За рік війни Боржієвський кілька разів отримував поранення. Він лікувався, а тоді знову повертався до своїх побратимів.

Фото із фейсбук-сторінки Віктора Боржієвського

На передовій Віктор був навідником мотопіхотної роти. В останні місяці він бився з росіянами на Луганщині. Там і поклав своє життя 17 березня життя бійця обірвалося. У Віктора поцілив російський снайпер. Перша куля його поранила. Бойові побратими намагалися витягнути кам’янчанина, але також загинули. А друга куля ворожого снайпера стала для Віктора фатальною.

Фото із фейсбук-сторінки Віктора Боржієвського
Фото із фейсбук-сторінки Віктора Боржієвського

Чемпіон України та спортивний суддя

Віктор Боржієвський був спортсменом. Він активно займався спортивним туризмом, був вихованцем Кам'янець-Подільської станції юних туристів. Неодноразово виступав у складі кам’янецької команди на обласних турнірах та всеукраїнських змаганнях. Боржієвський був п'ятиразовим чемпіоном України.

Віктор Боржієвський. Фото otskum.km.ua

А ще він входив до складу головної суддівської колегії обласних чемпіонатів для учнівської та студентської молоді. Віктор був суддею ІІ категорії. Тренер із Кам’янця Юрій Загоруйко згадував його як дуже відповідального, надійного та доброго хлопця.  

Фото із фейсбук-сторінки Світлани Мартинчук

— Дуже класна людина. У Кам'янці був у команді "Вертикаль". І зараз майже вся команда – майстри та кандидати у майстри спорту з туризму, альпінізму, служать та захищають нашу країну, — каже Загоруйко. 

Не чекав повістки

Однокласник Героя Володимир Муляр разом із Віктором займався туризмом. Вони разом брали участь у змаганнях та ходили у походи.

— Він завжди був чуйним і добрим, у перші дні повномасштабної війни сам записався добровольцем, не чекаючи повістки. Пройшов бої за Сєвєродонецьк, Лисичанськ, був дуже добрим воїном, – розповів Володимир.

Фото із фейсбук-сторінки Віктора Боржієвського

А кум Боржієвського Дмитро Самодуров відзивається про свого друга, як про твердого патріота України. 

Провести Героя в останню дорогу 27 березня прийшли чимало кам’янчан. Вони віддали шану його подвигу, підтримали рідних та близьких загиблого. 

Фото Кам'янець-Подільської міської ради
Фото Кам'янець-Подільської міської ради

Дивіться більше на відео від ТРК Кам’янець-Подільський:

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблого Героя.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет вже передали в користування воїнам 19-ки. Та військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Петр Белый

    Царство небесное и вечная память Герою Украины. Аминь. Сочувствие родным и близким людям.
  • Леся Поляченко

    Царство небесне і вічна пам'ять
  • Константин Буднецкий

    Вична память герою украины
  • Людмила Грибчик

    Вічна пам'ять вічний спокій земля пухом Царство Небесне Герою України Амінь.

keyboard_arrow_up