“Відмовляю собі в м’ясі”: як живуть хмельничани, які залишились без заробітку через карантин

“Відмовляю собі в м’ясі”: як живуть хмельничани, які залишились без заробітку через карантин
  • Карантинні заходи призвели до спустошення гаманців багатьох містян.
  • Люди вже почали економити, а от як будуть жити далі - не знають.
  • Про життя із діркою у власному бюджеті журналістам vsim.ua розповіли троє хмельничан різних професій.

Карантин поставив на паузу життя багатьох людей. Тимчасове припинення роботи різних сфер діяльності призвело до економічної кризи в багатьох українських сім’ях. Зрештою, сьогодення змусило їх “поставити зуби на полицю”. Разом із відсутністю доходів, починають зростати ціни на деякі продукти. Наприклад, вартість за гречку часто сягає “космічної”.

Тим часом, деякі містяни вже почали економити та навіть обмежувати себе в їжі.

На запитання: “Як протягнете далі?”, - люди розводять руками. Мовляв, залишається сподіватися, що не продовжать карантин.

Відео дня

Ми опитали трьох хмельничан із різною роботою. Нині об’єднує їх одне - вони сидять вдома, як то кажуть - затягнувши ремені якомога тугіше. Про своє життя в умовах карантину вони розповіли журналістам vsim.ua.

Олександр, власник кіоску з фаст-фудом

“Заначки ще не діставав, але точно доведеться”

Я маю власний кіоск із фаст-фудом в центрі міста. Він зачинився з першого дня введення карантину, одразу після того, як відповідальна служба принесла постанову з вимогою зачинитись. Хоча на диво, декілька моїх сусідів і досі працюють, наражаючи продавців, себе і оточуючих на небезпеку.

Основні доходи кіоск приносить в теплу пору року. Оскільки зима - це холодний період, то я називаю цей час не сезоном. Відповідно, що й особливих заробітків тоді не було.

Після того, як оголосили ввести карантин, я поставився до цього із розумінням. Адже коронавірус став надто швидко поширюватися. Тож карантинні заходи я вважаю правильним і доречним рішенням. Бо вже тоді я дивився на Італію і розумів, якщо вчасно не зачинити все - то буде біда. 

Щоправда, зараз я вимушений сидіти вдома й залишився без заробітку. Звісно, економити доводиться. Та я б не сказав, що ця економія є дуже великою. Це пов'язано із тим, що я сиджу вдома, тому гроші йдуть лише на домашні потреби. Заначку ще не відкривав, але до кінця карантину точно доведеться. 

Зараз нічого не залишається крім того, як сидіти вдома, дивитися фільм і грати в ігри. 

Валентина, приватний підприємець

“Відмовляю собі в м’ясі”

Я приватний підприємець, працюю на ринку, що на вулиці Хотовицького. До карантину я робила закупи й торгувала овочами, фруктами та іншими продуктами. Відповідно з цього я заробляла якусь копійку. Зараз мені доводиться сидіти вдома і жити лише на пенсію, розмір якої 1 600 гривень. За ці кошти я мушу їсти, пити, платити за комуналку, купувати ліки собі та своїй старенькій мамі, за якою доглядаю.

На жаль, заначки в мене немає. Бо напередодні всі кошти пішли на лікування моєї мами. Всі знають, які медикаменти зараз дороговартісні. Тож доводиться виживати як можемо. Наприклад, на час карантину я обмежила себе багато в чому: відмовилась від м’яса, печива та інших продуктів. Аби побалувати себе смачненьким, іноді випікаю сама. Нещодавно готувала пиріжки. 

А от як буде далі - не знаю. Якщо карантин затягнеться, то прожити не вийде. 

Леся, адміністратор ресторану

“До цього мене життя не готувало”

Я працюю адміністратором в готельно-ресторанному комплексі. До карантину шкодую лише про те, що мало часу перебувала на свіжому повітрі й не проводила час з друзями. 

Господиня з мене така собі, але за ці дні я вивчила безліч рецептів. На карантині також прописую собі культурну програму (прогулянки на балкон, ранкові пробіжки, показ мод для свого чоловіка). 

Загалом карантин переношу дуже важко, оскільки доводиться сидіти вдома, а до цього мене життя не готувало. Із цим карантином з’явилися збитки у власному бюджеті. Звичайно, доводиться зараз економити, оскільки не знаю, чи надовго це все. До того ж, я змушена користуватися грошима, які відклала на свої інші потреби.

Крім того, я звикла бути серед людей . Робота для мене - це те місце, де я дійсно відчуваю себе комфортно: спілкування з людьми, нова інформація, веселі історії… Насправді все це приносить велике задоволення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Никифоров

    Интересно, когда у основной части населения еда закончится...
  • George Zaremba

    "Попрыгунья стрекоза, лето красное пропела, оглянуться не успела, как зима катит глаза..." басня Крилова "стрекоза і муравей". Хто винен може бути тим людям, які живуть одним днем і не думають про завтрашній!? Є добре українське прислів'я: "хто дбає - той має"
  • IGOR

    "Заначка" - это кредитный лимит на карте.... Спасибо, хоть не срезали, это был бы вообще трэш...
  • Анонім

    Накупляюють айфонів, а потім на мівіні сидять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up