“Він поруч і тримає мене за плечі”, - дружина загиблого на війні Віталія Поліщука

“Він поруч і тримає мене за плечі”, - дружина загиблого на війні Віталія Поліщука
  • Велосипедист, громадський діяч, активіст і…Герой.
  • Віталію Поліщуку було 32 роки.
  • Він потрапив під артилерійський обстріл на Сході країни.
  • Сьогодні, 13 травня, Віталія провели в останню путь рідні, друзі, колеги та близько сотні велосипедистів.

Місцеві велосипедисти зібралися гуртом сьогодні, 13 травня. Кожен зі своїм двоколісним. Кожен - зі спогадами про Віталія, який був частиною всіх велозаїздів хмельничан. Нині покрутити педалі зібралися з іншого приводу. Цілою велоколоною провели в останню путь загиблого Віталія Поліщука. Для когось чоловіка, сина або товариша, для інших - колегу чи мужнього побратима. 

Віталій Поліщук - усміхнений, в окулярах і на велосипеді. Саме таким хмельничанина запам’ятали більшість людей з його оточення. Він був активістом й радником міського голови з велоінфраструктури. Також він очолював громадську організацію "Критична Маса Хмельницький". Він був амбітний. Цілеспрямований. З чіткою позицією патріота, що й довів усім під час повномасштабного наступу росії.

Відео дня

Віталію Поліщуку назавжди 32 роки. Коли почалася війна, він записався до тероборони. Згодом військового направили обороняти країну на Сході. Там Віталій потрапив під артилерійських обстріл, від чого і загинув. 

Сьогодні, 13 травня, близько 12 години до Будинку траурних обрядів на Святослава Хороброго прийшли чимало людей. До зали, де у труні лежав загиблий воїн, вишикувалася ціла черга. Всі несли живі квіти. Жовто-блакитних хризантем було найбільше. Їх клали до труни. Деякі схилялися перед воїном на коліна. На очах виступали сльози. А в погляді - співчуття до дружини Героя і тепер вдови, Анастасії. 

Під час всієї церемонії прощання жінка ніжно торкалася волосся загиблого чоловіка. Вона дивилася у вічі кожному, хто підходив, щоб попрощатися. Анастасія дякувала очима й стискала губи, аби не заплакати. 

Провести Віталія Поліщука в останню путь прийшли чиновники та міський голова. Олександр Симчишин розповів, що вже кілька ночей бачить перед собою Віталія. Мовляв, за два дні до його загибелі, вони мали зустрітися. Міський голова віз йому передачу, яку спакувала дружина. Однак зустрічі так і не відбулося, що й досі мучить мера.

Віталій Поліщук мав досвід у сфері IT. Тож під час війни його неодноразово переконували перевестися до військових зв’язківців. Проте Віталій відмовлявся. Казав, що хоче бути зі своєю бойовою ротою. “Він відмовлявся, бо був справжнім захисником та воїном”, - розповідає міський голова. 

Прийшли попрощатися із Героєм і однокласники. Жінки із гвоздиками стояли в черзі перед входом до зали. Вони саме пригадували, яким був Віталій у школі. Його однокласниця Неля згадує, коли бачила Віталія востаннє.

Подруга загиблого, Наталія, говорить: із Віталієм познайомилися завдяки велосипеду. Каже: повірити у те, що його більше немає - просто не може.

Усі присутні стали навколішки, коли труну виносили із зали. Автомобіль із Віталієм Поліщуком рушив. А позаду цілою колоною за ним їхали велосипедисти. Такий супровід загиблого Героя - це прохання його дружини Анастасії. Велоколона провела Віталія до кладовища в Раковому. Там його поховали на Алеї Слави. 

Місцевий велосипедист та керівник клубу “Podillya” Олександр Галкін говорить: із Віталієм Поліщуком вони будували чимало планів. Зокрема - провести веломарафон “Подільська сотка”. Тепер каже: все перекреслила війна. 

Від початку повномасштабного вторгнення на війні загинули 28 хмельничан. А з 2014 року поховали 63 Герої, які родом з Хмельницького. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (63)
  • Алла Задорожна

    Вічна пам'ять Герою. 🙏🙏🙏
  • Наталія Любінецька

    Царство небесне і вічна пам,ять.
  • Наталія Блажко

    Царство небесне і вічна пам'ть герою України 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🙏🙏🙏😰🕯️
  • Оксана Перегінець

    Вічна і світла пам'ять герою.

keyboard_arrow_up