Винайшов інноваційну модель вітряка: школяр з Кам'янця переміг у конкурсі екопроєктів

Винайшов інноваційну модель вітряка: школяр з Кам'янця переміг у конкурсі екопроєктів
На фото Артем Ясінський, світлина від Кам’янець-Подільської міської ради
  • Артем Ясінський з Кам'янця-Подільського здобув перемогу за найкращий екопроєкт України серед школярів.

Артем Ясінський – школяр із Кам’янця-Подільського, здобув перемогу у конкурсі найкращих екопроєктів України завдяки своїй розробці інноваційної моделі вітряка. Про це розповіли у Кам’янець-Подільській міськраді.

Як йдеться в дописі,  вихованець кам’янецького ліцею №1 взяв участь у Всеукраїнському конкурсі «Енергоефективність та екологія для школярів». Це так звана платформа для презентації ідей, здатних змінити майбутнє. У цьому змаганні Артем Ясінський здобув перемогу.

«Юний науковець розробив інноваційну модель вертикального вітряка, яка розв'язує ключові проблеми традиційних вітрогенераторів. Його установка здатна вловлювати вітер будь-якого напрямку, має меншу пускову силу (працює вже за швидкості вітру 1,3 м/с, порівняно з 3–4 м/с у горизонтальних аналогів), є мобільною та безшумною», розповіли у муніципалітеті.

Відео дня

Тут додали, що хлопець не лише створив модель, але й детально обчислив залежність напруги від швидкості вітру, продемонстрував, що установка ефективна за найменших швидкостей вітру. Цей винахід, зауважили у відомстві, відкриває нові можливості для використання вітроенергетики в міських умовах та на дахах будинків.

Нагадамо, кам’янчанин Артем Ясінський не вперше заявляє про свої наукові здібності. Так, у травні на конкурсі винаходів у Польщі хлопець отримав міжнародне «золото» за пристрій для очищення від пилу. Детальніше про це ми писали в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Павло Романченко

    Воно погано дуже генерує. Не знаю, в чому там інновація. Проте, хлопець молодець, що цікавиться)
  • Анна Сторожук

    Да ну? Ну інновації без меж

keyboard_arrow_up