«Вогонь, дим. Далі – шок»: очевидці про удар по Хмельницькому 22 березня

«Вогонь, дим. Далі – шок»: очевидці про удар по Хмельницькому 22 березня
  • Загиблі та поранені.

  • Налякані мешканці багатоповерхівок.

  • Зруйнований приватний будинок, вибите скло й пошкоджені автівки.

  • Поспілкувалися з очевидцями ранкової атаки по Хмельницькому 22 березня.

22 березня ворог атакував Україну «шахедами» та ракетами. У Хмельницькому – 3 прильоти. Внаслідок цього є двоє загиблих та п’ятеро поранених. На одній з вулиць міста знищено приватний будинок. Також пошкоджень зазнали багатоповерхівки. 

У дворі однієї з них після подій – купа вибитого скла. У людей вибило вікна й навіть вхідні двері до квартир. В одній з таких, яка залишилася без дверей, в кімнаті мовчки сиділа жінка. Спілкуватися з журналісткою vsim.ua вона відмовилася. Мовляв, тут немає що сказати.

Чимало людей вранці перебували біля того самого зруйнованого приватного будинку. Місцеві кажуть – там загинули чоловік та жінка. Ще одну дівчину з-під завалів діставали рятувальники. За усім процесом споглядали десятки місцевих. Деякі не стримували сліз. Адже все відбулося за кілька метрів від їхнього житла. Однією з таких є хмельничанка Ада. Вона мешкає в сусідній багатоповерхівці. За словами дівчини, після вибуху, думала, що будинок просто складеться. Злякалася. 

Відео дня

«Побачив, що йдуть ракети і спустився в укриття»

У дворі багатоповерхівки, що розташована зі зруйнованим приватним будинком, з самого ранку перебували поліція, медики та комунальники. А також – волонтери, які надавали містянам гарячі напої. Допомагали заспокоїтися. 

Тим часом один із мешканців, В’ячеслав, обмотував заднє скло своєї автівки скотчем. Розповідає, під час вибуху на автомобіль впав камінь. Так і пошкодило машину. 

За словами чоловіка, він із дружиною під час тривоги, ховалися в укритті. Коли прилетіло – думали, що будинок не встоїть.

- У нас квартира з того боку, де був вибух. Балкон на половину без скла. У кухні вікна повилітали. Велике вікно в кімнаті розвалилося, вилетіло. Купу скла і всього іншого. А на машину, на заднє скло, впав камінь з даху будинку. Або ж його перекинуло ударною хвилею. Він вдарив по задньому склу і його вибило, – додає він.

У дворі багатоповерхівки чимало пошкоджених автівок. У багатьох – вибите скло. Інші – присипані землею. Хмельничани розповіли, що удар був таким сильним, що земля навіть опинилася на верхніх поверхах дому. Як от, у хмельничанки Тетяни.

«Вогонь, дим. Далі – шок»

Тетяна живе разом з чоловіком. Вона говорить – після вибуху в їхній оселі було повно землі, гілля й цегли. Вибило вікна на кухні та на балконі. Тетяна каже – було дуже страшно. Оговтатися не може й досі.

У місті перебої з електропостачанням

 - Загинуло 2 людей. 5 людей поранено, 2 госпіталізовано, – такі наслідки ранкової атаки, про які повідомив міський голова Олександр Симчишин. Кілька годин тривала рятувальна операція, вдалось врятувати 21 річну дівчину, - додав він. 

Також відомо, що пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків, пошкоджено сотні квартир у багатоповерхівках. 

 - Зазнали руйнувань обʼєкти критичної інфраструктури. Завдяки оперативній роботі усіх служб відновлено водопостачання та робота каналізаційного господарства. Також відновлено теплопостачання та подача гарячої води, - додав мер.

В місті є перебої з електропостачанням, на разі, заживлено понад 50% споживачів. Освітні та медичні заклади працюють без перебоїв. 

Нагадаємо, що хмельничанам, чиє житло постраждало внаслідок атаки, варто звернутися за адресою – Повстанська, 36. 

Читайте також: У Південно-Західному мікрорайоні запровадять графіки подачі електроенергії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vova Popyk

    Нажаль сусід по території співмешкання став ворогом, підлим, дибільним і без тормозу. Треба розірвати всі Договори з рашою. А їх біля 415. Розірвано близько 25%. Війна агресора в сьогоденні має місце психушці. Ніхто у світі не передбачив агресії 140 млн. неадекватів. Дико, але це сталося. Агресивних тварин присипляють. А з цим бидлом як ?
  • Пилипів Андрій

    Су... И кацапські

keyboard_arrow_up