Волонтери і війна: історії про хмельничан, які вже рік допомагають ЗСУ

Волонтери і війна: історії про хмельничан, які вже рік допомагають ЗСУ
  • Волонтерство - діяльність, в яку під час війни подалися тисячі людей.
  • Що розповідають хмельничани, які стали волонтерами під час повномасштабного наступу?
  • Поспілкувалися з деякими з них.

Сьогодні, 24 лютого, в Хмельницькому відбувся волонтерський сніданок. Під час нього зібралося чимало хмельничан, які продовжують надавати допомогу військовим та цивільним. Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій вручив їм нагороди. Адже волонтерство - один із найважливіших напрямків діяльності під час війни.

На волонтерському сніданку були присутні ті, хто організовує збори коштів, закриває потреби армії, забезпечує “гуманітаркою” цивільних та організовує вантажні перевезення допомоги з Європи в Україну. Життя багатьох з цих людей змінилося після 24 лютого 2022 року. Адже вони відклали свій бізнес, плани та проєкти на задній план.

Дізнавайтеся, як хмельничани стали волонтерами та чим вони живуть під час повномасштабної війни.

Відео дня

Сергій Вавринчук

“Життя повністю змінилося”

Нет описания.

Аля Возняк

“Я стала більш стресостійкою”

Нет описания.

- Мій чоловік з перших днів наступу пішов захищати країну. Тож я стала надавати допомогу батальйону, в якому він служить. Згодом з’ясувалося, що мені вдається організовувати великі збори коштів у соцмережах. Наприклад, на тепловізори чи автомобілі. Тому я стала цим займатися.

- Окрім того, ми з моєю дитиною постійно відвідуємо госпіталі з пораненими. Дізнаємося про їхні потреби та закриваємо їх. 

Світлана Красносельська

“Бізнес відійшов на задній план”

Нет описания.

- Коли почався наступ, треба було робити вибір. Бо поєднувати бізнес та власні проєкти з волонтерством - неможливо. Моїм вибором стало волонтерство. Адже я розуміла, що ми живемо на відносно безпечній території. Саме тому зобов’язані допомагати. Бізнес відійшов на задній план. Я дійсно стала ефективною, як волонтер.

- Зараз я директор благодійного фонду “Волонтерська спільнота “Допомагаємо разом”. Я ініціатор його створення з перших днів наступу. Ми займаємося допомогою нашим військовим та наданням гуманітарної допомоги цивільним. Співпрацюємо з міжнародними організаціями та фондами. Я організовую доставку вантажів з Європи в Україну. Наприклад, з Румунії в Хмельницький, Харків та Запоріжжя. Доставляємо Starlink для наших хлопців на передову, генератори у понад 50 медзакладів України. Наша допомога - це суми на мільйони гривень. 

Читайте також: “Путін - х**ло!”, - Гамалій на погашенні нової марки від Укрпошти (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up