Як не знудитись в декреті. Хмельницькі мами розповіли про заробіток і хобі

Як не знудитись в декреті. Хмельницькі мами розповіли про заробіток і хобі
  • Ледь не кожна мама мріє вибратись з-під завали підгузків, прання і знайти час для себе
  • У період дитячого сну можна помістити ледь не все життя
  • Хмельничанки поділились хобі, в яких відпочивають душею і заробляють копійку до сімейного бюджету.  

Майже кожній жінці знайоме відчуття, наче в декреті вона втрачає себе і розчиняється в дитині. Годувати, мити, прасувати, одягати, прибирати…Безперервний цикл, який здається не має кінця і краю. Та ж робота, тільки от ні тобі «відгулу» випросити, ні у відпустку чкурнути. В цій рутині мами солодко мріють про сон і бодай годинку на себе кохану. А як щодо хобі, яке не тільки розважить, а й принесе заробіток? Хмельницькі матусі доводять, їм все під силу. Журналісти vsim.ua розповідають про найпопулярніші заняття в декреті.

Поки «директор» спить

Востаннє в’язали та плели з бісеру у школі? Перевірте, а раптом руки згадають, що важко буде й відірватись. Тим паче, хенд-мейд завжди в моді, переконує Ольга Майдан.

Відео дня

Жінка - в декретній відпустці, але точно не у творчій. До народження дитини працювала вчителем молодших класів. Сьогодні вона майструє прикраси – як на дарунки друзям, так і на продаж. Займається цим переважно вночі, поки спить дворічна донька.

- Виготовляти прикраси почала ще до відпустки, а зараз продовжую улюблену справу. Спочатку це було хобі, - каже Ольга Майдан. – Дивилась майстер-класи в інтернеті, пробувала створювати щось для себе, потім на подарунки. Далі пробувала продавати свої вироби, а зараз є учасником ярмарок по всій Україні.

Ціни за прикраси ручної роботи хмельничанки коливаються від 35 гривень за сережки до 350 за кольє та прикраси на шию.

 

«Це такий антистрес»

Юлія Нєма хизується іншими витворами….дитячі пледики, пінетки, шарфики-хомути для дорослих і малечі – це її стихія. В декреті вона півтора роки.

- В‘язати я почала ще до народження синочка. Пробувала пледик спицями, але до душі не припало. Не так давно спробувала плюшеві ниточки, якими можна в‘язати просто руками. Це такий антистрес виявився, - зізнається Юлія і додає, що над улюбленим заняттям може просидіти навіть два-три дні.

- Залежить все від виробу і настрою «директора» (синочка). Наприклад, пінетки можна зробити за хвилин 30, а для пледика потрібно 2-3 дні. Деколи дозволяю собі залишити на потім усі справи по дому і хоча б півгодинки присвятити справі для душі. І дякую коханому чоловіку, який також дає таку можливість, - каже молода мама.

 

Бьюті-мастер не виходячи з дому

Ірина Колесник проводить таку популярну серед дівчат процедуру як нарощення вій. Займається цим близько двох років, навіть облаштувала домашній кабінет краси. Аби встигнути обслуговувати клієнток і тим часом вдосконалювати навички, на допомогу приходять бабусі й дідусь. Займатись своїм хобі Ірина почала до декретної відпустки. У Центрі нарощення вій і працювала, і проходила навчання.

 

- Часу мало, але коли це додатковий заробіток і улюблена справа, стараюсь поєднувати цю роботу з материнством. Працюю вдома, маю кушетку – клієнтів небагато, але це вже люди, які стали частинкою мого життя, - зізнається Ірина. – Після декрету планую і надалі цим займатись, але вже точно хочу працювати сама на себе і орендувати приміщення.

 

 

 

 

Солодкі шедеври для сина

Альона Мазур в декреті з 2017 року. Роботу менеджером в медичному центрі проміняла на материнство і звісно ж улюблене хобі – випікання тортів і яскравих тістечок. Зізнається, курси не відвідувала, всього навчилась сама.

- Мені цікаво спробувати щось смачне, тому що дуже люблю солодке. Тортики печу на свята, день народження. А печиво і кекси випікаю частіше, тому що їх любить мій синочок. Рецепти беру в інтернеті, але трішки змінюю. Спочатку пекла, коли малюк спав, або грався біля мене в манежі. А зараз синочок вже старший, часу приділяти йому потрібно більше, це і погратись, погуляти, почитати щось розвиваюче, тому займаюсь випіканням, коли малюк лягає на нічний сон, тобто пізно ввечері й до ночі, - каже Альона.

Молода мама каже, на створення одного тортика йде два вечори, а затратність залежить від його складових - коржі, крем, оформлення. Орієнтовно це від 150-180 гривень на всім знайомі з дитинства «Наполеон» чи медовик. А якщо додавати вершки, шоколад, маскарпоне, ціна буде росте. Залежить все і від ваги тортика. Поки жінка експериментує на кухні, з сином бавиться чоловік.

- Кексики та печиво мені вже допомагає робити мій синочок, йому подобається сіяти борошно, збивати міксером (звісно я йому в цьому допомагаю), вирізати формочками печиво і давати мені, щоб я наливала тісто, - додає хмельничанка.


Ми відібрали одні з найбільш популярних занять, якими розважають себе молоді матусі в декреті. На вибір ще безліч хобі, які принесуть не лише задоволення, а й заробіток – написання курсових, репетиторство, онлайн консультації у будь-яких сферах, блогерство. Все залежить лише від фантазії. Друзі, діліться і ви в коментарях, чим займаєтесь в декреті. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up