“Як я буду дивитись в очі синам?”. Історія загиблого на війні хмельничанина Юрія Юрка

“Як я буду дивитись в очі синам?”. Історія загиблого на війні хмельничанина Юрія Юрка
  • Хмельничанин пішов захищати країну з перших днів повномасштабної війни. 
  • Він звільняв Харківщину і загинув там під час бойовий дій. 
  • Історію 46-річного воїна з позивним “Сєдой” читайте далі.

 

До війни хмельничанин Юрій Юрко був підприємцем і виховував двох синів. Після одруження сім’я проживала у Харкові. Саме там їх і застало російське вторгнення. Життя перевернулось після 24 лютого. Юрій не вагаючись став на захист свого дому і всієї країни. Розповідаємо історію 46-річного захисника, який звільняв Харківщину ціною власного життя. 

Дружба, пронесена через все життя

Юрій Юрко - хмельничанин. Тут він народився і навчався у середній школі №10. Саме у Хмельницькому в чоловіка залишились товариші, куми й однокласники, дружбу з якими він проніс через все життя. Батьків у нього немає. Хмельничанка Ольга Кандирал розповідає, з Юрієм вони були знайомі з першого класу. До 2000-го року він проживав тут, а згодом одружився й переїхав до Харкова. 

  • Веселий, надійний друг. Про нього можна тільки добрі слова говорити. Він не забував друзів, навіть будучи на фронті, не забував привітати з днем народження. Надзвичайно добра і відкрита людина. Немає таких друзів більше, - каже однокласниця. 

Відвойовував окуповану Харківщину

Юрій Борисович з позивним “Сєдой” був заступником командира роти зі зброї, служив у спецпідрозділі “KRAKEN”. Мобілізувався чоловік добровільно у перші дні повномасштабної війни. Мовляв, по-іншому б не зміг дивитись в очі синам. Старшому з них - 22, молодшому - 18 років. Друзі кажуть, він мріяв для дітей кращого майбутнього. 

Відео дня

Хмельничанин з побратимами визволяли Харків, а згодом відвойовували населенні пункти Харківщини - Руську Лозову, Великі Проходи, де загинув воїн 28 травня під час бойових дій. 
Врешті Великі Проходи на Харківщині вдалось звільнити від окупантів. Саме там 11 вересня знайшли загиблого Юрія Юрка з побратимами. Увесь цей час сім’я жила в очікуванні. Лише минулого місяця їм вдалось поховати тіло свого Героя. Юрій Юрко знайшов вічний спокій на Алеї Слави у Харкові.

Помста загарбникам за "Сєдого"

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тетянка Леськова

    Вічна пам'ять Герою...
  • Галина Янковська

    Світла пам'ять Герою. Низький уклін.
  • Леночка Рогозина

    Низький уклін 🇺🇦🙏🏻❤️
  • Ігор Краєв

    Низький уклін, Слава Герою, вічна пам’ять

keyboard_arrow_up