Хмельницький попрощався з 27-річним мінометником Олександром Лазоренком

Хмельницький попрощався з 27-річним мінометником Олександром Лазоренком
  • Солдат воював і загинув на найгарячішому напрямку Донеччини. 
  • У воїна вдома залишились батьки, дружина і донька.

“Він подивився, як невинних дітей катують, вбивають і сказав: я піду захищати свою країну”. Так згадує слова загиблого Олександра Лазоренка його рідний брат. Хлопець не оговтався від цієї болісної новини і не може стримати сліз.

Сьогодні, 13 січня, з воїном прощались у Хмельницького. До будинку ритуальних обрядів несли безліч живих квітів і вінків. Віддати останню шану Герою прийшли його близькі, рідні, товариші і знайомі. 

Олександр родом із села Рудківці, що у Новоушицькій громаді. Добровольцем пішов захищати Україну. Це було навесні. Відтоді був у найгарячіших напрямках. 

Відео дня
  • Він дружині своїй казав “ти хоч мене в хаті закрий, я все одно зірву двері і піду”, - пригадує Сергій. 

Як розповідають брати, Олександр був у сім’ї найстарший. Тому молодшим був за батька. Кажуть, завжди бачили його веселим, дружелюбним. Зі всіма намагався товаришувати і підтримувати контакт. 

На війні чоловік був мінометником. За словами брата Віктора, Олександр отримав важке осколкове поранення і місяць лікувався у шпиталі. А далі розповідав, що його мають відправити на Херсонський напрямок. 

  • Його перекинули у Донецьку область. Ми майже щодня спілкувались по відеозв’язку. Він сидів в окопі і звідти писав мені і дзвонив. 7 числа я ще вітав його зі святом, а ближче до вечора мені подзвонили і сказали, що він загинув. Я не вірив. Дзвонив до нього раз, другий, думав, що це неправда. Була надія, що може в госпіталі, - каже молодший брат Віктор Лазоренко. 

Солдат Олександр Лазоренко загинув 7 січня у Краматорському районі на Донеччині. Героя поховали на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (388)
  • Корчик Оксана Корчик Оксана

    Вічна пам'ять Герою України.
  • Liudmila Kashuba

    Так, але якими жертвами!!!!
  • Оксана Пилипчук

    Вічна пам'ять Герою Царство Небесне Співчуття рідним
  • Лариса Шевченко

    Вічна пам'ять Герою України!!! Щирі співчуття рідним та близьким.

keyboard_arrow_up