Як живуть дружини діючих військових: розповідь хмельничанки Олени Ільченко

Як живуть дружини діючих військових: розповідь хмельничанки Олени Ільченко
Фото надала дружина військового
  • До вторгнення чоловік хмельничанки Олени працював у поліції.

  • Лави військових поповнив добровільно.

  • Як живе дружина діючого захисника та що змінилося в їхніх відносинах?

  • Дізнавайтеся про все це в матеріалі.

Олена Ільченко – дружина військового з Хмельницького. 30-річного Романа. Чоловік вирішив стати на захист країни добровільно. Перед цим працював у поліції. Зараз служить у підрозділі ССО. Має позивний «Дід». Бо він, каже Олена, є найстаршим серед побратимів.

Олена завжди з нетерпінням чекає на повідомлення від коханого. І, звісно ж, на його відпустку. А слова в СМСці про те, що «живий» – роблять її найщасливішою. 

«Був у всіх гарячих точках»

Життя Олени, як і багатьох українців, змінилося після початку повномасштабної війни. Чоловік на той час працював в підрозділі патрульної поліції ТОР. 24 лютого 2022-го Роман казав дружині бути напоготові, аби виїжджати. Натомість Олена того дня, як і зазвичай, пішла на роботу – в аптеку, де працює фармацевтом. Пригадує – людей було повно. У всіх була паніка. А медикаменти розбиралися із шаленою швидкістю.

Відео дня

Так минали дні, тижні, місяці. Згодом Роман приймає рішення звільнятися з поліції. І поповнити лави військових. Олена каже – почуте від чоловіка її не здивувало. Адже він вже не раз казав про військову справу, якою хоче займатися. 

Роман потрапив в зону бойових дій наприкінці весни 2023-го. З того часу й до сьогодні він бойовий медик. Проте невдовзі має перекваліфікуватися на снайпера. За час своєї служби захисник встиг побувати на різних напрямках – Запорізький, Донецький, Херсонський. «Він був у всіх гарячих точках», – додає його дружина.

«Наші відносини змінилися»

Звісно, що життя дружини військового не обходиться без хвилювання. Олена каже – коханий може не виходити на зв’язок близько тижня. Це, за її словами, відбувається тоді, як Роман відправляється на бойові завдання. 

- Зв’язок підтримуємо по можливості. Якщо він не виходить на бойові завдання, то ми спілкуємося майже кожен день. Якщо йде на завдання, може не бути зв’язку. Це може тривати й три дні, і до тижня. Потім, коли він вже повертається, то повідомляє мені, що все добре, – каже Олена.

Нет описания.

Олена розповідає: безумовно, війна змінила їхні відносини. Зокрема – обидвоє стали більше цінувати час, проведений разом. Навіть звичайнісінькі прогулянки в парку – як ковток свіжого повітря у цей складний для подружжя час. 

Хмельничанка каже, що стала сильнішою духом. Мовляв, повномасштабна війна якоюсь мірою загартувала її. «Дуже важко зараз живеться, не тільки мені, а й всім українцям. Але тепер я знаю що треба бути сильною і готовою до всього», – говорить дружина військового. 

Нет описания.

Відкрила збір для підрозділу чоловіка

Олена Ільченко нещодавно відкрила збір для підрозділу ССО, де служить її чоловік. Аби нищити ворога, хлопцям потрібна гвинтівка. Ціль збору – 200 тисяч гривень. Хмельничанка поширила збір на своїй сторінці в Instagram. Станом на 12 березня, зібрано трохи більш як 40 тисяч гривень. Долучитися до збору можна за посиланням в кінці цього тексту. 

Олена каже – вирішила допомогти коханому та його побратимам, адже понад усе чекає перемоги та повернення Роми додому. Також хмельничанка дуже сподівається на підтримку близьких, друзів та знайомих. Просить і про репост збору, аби його можна було закрити щонайшвидше.

Посилання на банку та банківські реквізити Олени Ільченко:

Посилання на банку – тут.

  • Моно – 5375 4112 1366 3466
  • ПриватБанк – 5168 7451 6196 0148.

Читайте також: Зарплата до 30 тисяч: для хмельничан є 267 вакансій (ПЕРЕЛІК)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up