«Його син народився під час війни»: попрощалися з Андрієм Шиманюком з Шепетівки

«Його син народився під час війни»: попрощалися з Андрієм Шиманюком з Шепетівки
  • Військовий загинув, рятуючи побратимів.
  • Без батька залишилося двоє дітей.

Ще в грудні Андрій Шиманюк приймав вітання із 28 днем народження. А вже 15 січня він загинув, рятуючи побратимів. Під час свого останнього евакуаційного виїзду він отримав поранення. Його намагалися винести, але ворожа міна забрала життя військового.

«Ще довго побратими робили спроби вивезти Андрія з поля бою, та підступний ворог не давав. Командир пообіцяв родині, що для нього це - справа честі, і врешті тіло Героя вдалося забрати», - йдеться у повідомленні Шепетівської міськради.

Народився Андрій у Шепетівці. Навчався у школі №4. Відвідував різні гуртки, займався баскетболом, вчився грати на гітарі. Після закінчення школи поїхав на навчання до Хмельницького. Тут залишився працювати кухарем у ресторані. Любив готувати, особливо м’ясо та соуси до нього.

Відео дня

Далі було одруження та народження донечки Софійки. 

«Він дуже змінився після народження донечки, став турботливим татом. Він обожнював дітей, хотів їм дати все найкраще, тому багато працював та мріяв про власний будинок та автомобіль», - пригадують рідні Андрія.

Задля забезпечення сім'ї, Андрій поїхав на заробітки за кордон. Повернувся звідти після початку повномасштабного вторгнення. Згодом пішов до ТЦК, записався добровольцем. Опинився в складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Боронив країну на найгарячіших напрямках фронту: Херсонщина, Донеччина, Лиман та Куп’янськ. 

«Він постійно тримав зв’язок з рідними, розповідав, що фізично не важко, важко було морально, адже брав участь в евакуаційних виїздах. Під час коротких хвилин відпочинку між завданнями він робив те, що любив — готував, пригощав побратимів намагаючись хоч на мить відволікти їх від військових буднів смачною домашньою стравою», - йдеться у повідомленні.

Вже під час служби в сім'ї народився син Матвій. Саме коли це сталося, Андрій вперше приїжджав додому зі служби. Вдруге - коли син занедужав. Втретє, і востаннє, він приїхав «на щиті». Із військовим попрощалися у Шепетівці сьогодні, 7 лютого.

Читайте також: 

«Не обійме тата трирічний син». Історія загиблого 29-річного воїна Романа Сокирника

У Хмельницькому попрощалися з військовим Віктором Вітвіцьким

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Тетяна Рубан

    Вічна пам'ять Герою!
  • Любовь Словачевская

    Вічна пам'ять Герою!
  • Марія Жарковська

    Вічна пам'ять Герою
  • Наталія Новак

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up