Загинуло шість воїнів з Хмельниччини. Хто ці Герої

Загинуло шість воїнів з Хмельниччини. Хто ці Герої
  • Війна забрала життя Грицина Руслана, Добринчука Романа, Осіна Віктора, Пилипюка Віктора, Телендія Віктора та Шмагуня Василя.

Ще шість важких втрат понесла наша область. Без сина залишились батьки, без чоловіка дружини, без батька діти. Трагічні звістки повідомили у місцевих адміністраціях.

Грицина Руслан

Трагічну звістку повідомили Волочиській громаді –загинув солдат Грицина Руслан Володимирович. Це сталось 5 березня 2024 року під час виконання бойових завдань на Донецькому напрямку.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним загиблого Героя. Вдячні нашому захиснику за мужність і відвагу, схиляємо у скорботі голови перед пам’яттю земляка! Слава Україні та її Героям!» – йдеться у повідомленні громади.

Відео дня

Добринчук Руслан

Після важкого поранення на фронті помер військовослужбовець Добринчук Роман Костянтинович, – повідомили у Ганнопільській громаді.

Народився Роман 27 лютого 1990 року у селі Довжки. Тут майбутній захисник закінчив школу. Здобув освіту Роман Добринчук в Національному університеті «Острозька академія». Невдовзі створив сім’ю.

В червні 2022 року пішов захищати Батьківщину. Та, додому йому не судилося повернутися живим.

Роман Добринчук після отриманих травм  лікувався в госпіталі в Одесі, але 9 березня 2024 року його серце зупинилось. У Героя залишилися мама, дружина, два сини», – інформують у громаді.

Осін Віктор

Назавжди повертається додому "на щиті" у Віньковецьку селищну громаду – Осін Віктор Миколайович. Віктор був жителем села Дашківці. На війні чоловік мав звання старшого матроса, був
оператором зенітного ракетного взводу ракетно-артилерійського дивізіону військової частини А0216.
Герой загинув 12 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Інгулець Херсонської області, отримав поранення несумісні з життям. Йому було всього 29 років.

Пилипюк Віктор

Страшна звістка про загибель Захисника прийшла в Новоушицьку територіальну громаду – загинув старший солдат Пилипюк Віктор Володимирович. Про це повідомили в громаді.

Віктор Пилипюк народився 20 грудня 1989 року в селі Мала Стружка в багатодітній сім’ї. Навчався у Малостружківській ЗОШ І-ІІ ступенів. У Барському професійному ліцеї здобув спеціальність маляр-штукатур. Працював за кордоном та у Києві на будівельних роботах, у 2022 році працював на Новоушицькому молокозаводі. У листопаді 2022 року пішов захищати Україну, проходив військову службу у військовій частині А4017.

Загинув Віктор Пилипюк 14 березня в районі населеного пункту Веселе Бахмутського району. Герой отримав поранення в бою, несумісні з життям. У загиблого залишилися мама, дружина, донечка, брати, сестри.

Телендій Віктор

За Україну віддав своє життя Телендій Віктор Тимофійович.

Військовослужбовець  народився  у багатодітній родині 15 серпня  1974 року в селі Бабине, Старосинявського району, Хмельницької області. Навчався у Бабинській середній школі. Після закінчення школи здобув професію тракториста. Спочатку працював трактористом у місцевому колгоспі, потім важкою працею заробляв на життя родини різноробочим на будівництві у Києві. У 2017 році розпочав займатися селянським господарством.

З перших днів повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну. Служив матросом резерву запасного взводу 33 запасної роти. Телендій Віктор Тимофійович віддав своє життя 12 березня 2024  року в селі Дачне Одеського району, Одеської області.

«Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття дружині Вірі Іванівні Телендій, донькам Богдані та Наталії, рідним братам та сестрам, усій  родині Героя», – йдеться в повідомленні.

Шмагун Василь

На війні з окупантом загинув молодий солдат – 24-річний Шмагун Василь Анатолійович. Народився та проживав Василь у селі Мала Побіянка, Дунаєвецької міської територіальної громади Кам'янець-Подільського району. У травні 2020 року захисник підписав контракт на 3 роки, тож з початку повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини.

11 березня 2022 року в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання Василь загинув. Це сталось в районі населеного пункту Липівка Бучанського району Київської області. Герой вважався зниклим безвісти 2 роки . Вчора, 15 березня, стало відомо про його загибель.
У Василя залишились батьки та брат.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Світлана Вербова

    Вічна і світла пам'ять Героям, царство небесне, щирі співчуття рідним та близьким
  • Таня Мельничук

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЯМ УКРАЇНИ.
    Низький уклін ГЕРОЯМ
    Щирі співчуття рідним та близьким.
  • Святослав Бойко

    Вічна пам'ять Героям
  • Валерій Кирилюк

    Царство небесне, вічна і світла пам'ять героям України, щирі співчуття рідним та близьким

keyboard_arrow_up