Зеленський присвоїв командиру прикордонників з Хмельниччини звання Героя України посмертно

Зеленський присвоїв командиру прикордонників з Хмельниччини звання Героя України посмертно
Світлини зі сторінки МВС України
  • Полковник Юрій Юрчик врятував двох військових, але отримав важкі поранення.

Полковник Юрій Юрчик родом із Хмельниччини. Майже 20 років прослужив у Державній прикордонній службі України. Загинув під час виконання службових обов’язків на Донеччині, інформують в МВС України.

Соледар

У грудні 2022-го полковник  сформував зведений загін Державної прикордонної служби України «Соледар». Підрозділ вирушив на одну із найскладніших ділянок ведення бойових дій – населений пункт Соледар.

Відео дня

7 січня 2023-го, після уточнення завдань, у взаємодії з керівництвом 46 бригади Збройних сил України, полковнику Юрію Юрчику, як командиру зведеного загону Державної прикордонної служби «Соледар», було поставлене завдання зайняти позиції у центральній частині міста. 

Звідти ворог був вибитий і необхідно було зайняти його позиції, проте вони виявилися повністю знищеними. Полковник Юрчик, для збереження особового складу, прийняв рішення зайняти інші позиції, які знаходилися неподалік від розбитих. 

Ризикуючи життям, врятував двох військових

На світанку 8 січня 2023-го почався масований та безперервний артилерійський обстріл впродовж чотирьох годин. Окупанти намагалися вкотре зробити прорив. Прикордонники разом із побратимами з інших структур Сил оборони перебували на позиціях в укриттях. 

Під час обстрілу одна із ворожих мін влучила в одне з таких укриттів військовослужбовців. У цей момент група прикордонників, яка знаходилася неподалік, на чолі з полковником Юрчиком, вирушила на допомогу.

Незважаючи на шквальний обстріл та ризикуючи власним життям, полковник евакуював з-під ворожого обстрілу двох військовослужбовців та надав їм першу медичну допомогу.

Під час надання допомоги побратимам черговий ворожий снаряд розірвався неподалік від Юрія. Перебуваючи у вкрай важкому стані, стікаючи кров’ю, полковник не покинув поле бою. На жаль, отримані поранення виявилися вкрай важкими та несумісними з життям…

Указом Президента України Юрію Юрчику присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Нагороду отримали рідні загиблого.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ольга Єрмакова

    Вічна світла пам'ять та Царство Небесне Герою
  • Ніна Дубова

    Вічна і світла пам' ят ь Воїну Царство Небесне
  • Зоя Молчанюк

    Царство небесне вічний спокій світла пам'ять Герою. Щирі співчуття рідним
  • Надія Загорська

    Вічна і світла пам'ять воїну

keyboard_arrow_up