“Був з тих, хто просто робить свою справу”. Хмельничани попрощались з воїном Сергієм Бурмістровим

“Був з тих, хто просто робить свою справу”. Хмельничани попрощались з воїном Сергієм Бурмістровим
  • До 24 лютого він був лісником, а згодом одним з перших записався у добровольчий батальйон.
  • 56-річний Сергій Бурмістров захищав Україну до останнього. 
  • У річницю повномасштабної війни Хмельницький прощається з Героєм.

“Світла людина, справжній чоловік і захисник”, - так про Сергія Бурмістрова відгукуються його знайомі. Для побратимів і товаришів - Адольфович з позивним “Лісник”. Це була професія чоловіка до початку повномасштабної війни. Він знав про ліс все, був надзвичайно мудрим, але не говірким. Спокійне життя хмельничанина перекреслила війна. У її річницю місто вкотре прощається з Героєм. 

Сьогодні, 24 лютого, біля будинку ритуальних обрядів зібрались близькі, а також багато друзів, побратимів, далеких знайомих Сергія, які прийшли віддати останню шану захиснику. 

Сергій Адольфович у мирному житті був лісником. З перших днів російського вторгнення він не міг залишатись байдужим і записався у добровольці. Саме тоді створювався 19-ий стрілецький батальйон, куди одним з перших пішов чоловік. Так став на захист країни зі зброєю в руках. 

Відео дня


Як розповідає командир батальйону Вадим Кривоклуб, Сергій був справжнім захисником.

  • Справжній чоловік, захисник…Відчувалось, що в людини є стержень. Є такі, що багато говорить, але менше користі приносять. Сергій був з тієї категорії, хто просто робить свою справу, - каже Вадим Кривоклуб. 

Товариші пригадують, що старший лейтенант Сергій ніколи не скаржився. Часто робив щось попри біль. Кажуть, одним з таких випадків було, як чоловік порвав зв’язки, але не казав про це, продовжуючи ходити і виконувати роботу.

Брат захисника Олег каже, він мав поранення, лікувався. Та будучи вдома переживав за бойових побратимів і рвався повернутись.

“Казав - не можу тут лишатись”, - додає брат загиблого. 

Відомо, що у Сергія Бурмістрова залишилась дружина і донька. 

  • Ти був світлою і доброю людиною, небайдужим, чуйним і надійним товаришем. Здавалося, ти знав усе на світі, прочитавши за життя море книг і всотавши всю їхню мудрість. Ти дуже любив і знав ліс. Ми заслуховувалися твоїми розповідями про життя в тайзі наодинці… Наш дорогий Адольфович…, - написав на своїй сторінці хмельничанин і товариш захисника Віктор Шайда. 

Відомо, що Герой загинув 20 лютого внаслідок ворожого обстрілу. Трапилось це на Луганському напрямку. Сергія Бурмістрова поховали на Алеї Слави, де з початку війни знайшли спокій більше 160 хмельницьких захисників. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • Алла Іващук

    Світла  і вічна Пам'ять, Слава Захиснику України! Низький уклін! Співчуття родині та близьким
  • Надежда Тарасюк

    Вічна шана ,царство небесне Герою
  • Ольга Єрмакова

    Вічна світла пам'ять та Царство Небесне Герою
  • Valya Sopyn

    Вічна слава полеглому герою

keyboard_arrow_up