Жінка, яка розбила авто ТЦК, розповіла чому так зробила

Жінка, яка розбила авто ТЦК, розповіла чому так зробила
  • За словами жінки, працівники ТЦК не хотіли приймати документи на відстрочку її сина.

  • Суд мітингувальницю оштрафував.

У селі Кунів Шепетівського району, трапився конфлікт між групою жінок та представниками ТЦК та СП. За попередньою інформацією, люди напали на автомобіль військових, а одна з мітингувальниць палицею почала трощити вікна буса.

Відео з інциденту дивіться тут.

Чому побила автівку військових – жінка пояснила в коментарі Суспільному.

Відео дня

Лілія Христунова жителька села Кунів Плужненської громади розповіла, що її молодший син наразі на фронті. Він став на захист країни в перші дні вторгнення, приїхавши з-закордону. Два тижні тому її старшого сина працівники Шепетівського ТЦК без документів силою вивезли з лісу, де той був на підробітках. Жінка каже, він має право на відстрочку.

Це не я придумала закон. Це закон є для всіх: в кого троє дітей і більше — до війська не беремо. Ми зібрали всі документи, довідку про склад сім’ї, а його не відпускають. Тільки через дві доби з Шепетівського ТЦК його привезли до Ізяславського. Забрати додому нам його вдалося лише завдяки зверненню на гарячу лінію Уповноваженого з прав людини. В Офісі Омбудсмана нам сказали, що потрібно зробити. Ми написали ту заяву, а вони не хотіли її приймати. Але прийшов комісар, подивився на всі документи, які ми принесли, і сина відпустили”, — розповідає вона.

Жінка каже, так емоційно відреагувала, бо в автомобілі ТЦК побачила того, хто не хотів приймати у неї документи на відстрочку від служби сина.

Ми того дня просто йшли прибирати парк у нас в селі. Бачимо, машина військова стоїть. Жінки попросили, щоб вони вийшли, розумієте, ми хотіли знати, чого вони сюди приїхали. А тоді я відкрила двері й побачила в машині того Олега, що не хотів в нас заяву приймати.І тут мене понесло”, — говорить жінка.

Утім, як вдарила двері держаком від граблів, Лілія каже, не пам’ятає.

“Я чесно, клянусь, перекручують те все. Що там було – я взагалі не пам’ятаю”.

Крім того, жителька Плужненської громади визнає свою провину.

"Я не відмовляюсь від того, що неправильно зробила. Але я не пам’ятаю, як я це зробила. Я собою не пишаюсь, не пишаюся цим вчинком. Мені всі телефонують, кажуть, яка я молодець, а мені так кепсько на душі", — пояснила жінка.

Вже відбувся суд, і жительку Куніва визнали винною в дрібному хуліганстві. Вона має заплатити 85 гривень штрафу.

За словами заступниці сільського голови Людмили Лужецької, сьогодні більше 300 чоловіків з їхньої Плужненської громади служать у Збройних Силах. 

Вона так прокоментувала інцидент:

"Ми сьогодні не маємо ні трактористів, ні комбайнерів, ми не маємо працівників комунального господарства. Щодо інциденту, то дуже прикро, що він взагалі стався. Прикро як для людей, для громади. Наші люди не є ухилянтами, не є утікачами. Вони хочуть захищати свою державу. І багато з них захищають", — каже посадовиця.

Читайте також: На Хмельниччині не вибухнула бойова частина ворожого «Іскандеру»: її знешкодили

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дмитрий Дмитрович

    Правильно зробила, з такими бандитами, які крадуть в зсу авто, треба так

    Takács Elek reply Дмитрий Дмитрович

    Ти знову тут,кацапський бот?

    Читач64 reply Takács Elek

    ви думаєте кацапські боти будуть писати в провінційній газеті в якій кількасот переглядів?

keyboard_arrow_up