Зникло світло: чим зайняти дітей при свічці

Зникло світло: чим зайняти дітей при свічці
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, як з користю для дітей провести час без світла.

 

Українці – таки незламні. Нас бомблять, а ми співаємо й танцюємо в бомбосховищах та укриттях. Нам погрожують ядерним ударом, а ми – скликаємо всіх на спільне останнє паті на Щекавиці. На нас шлють іранські дрони-камікадзи, а ми посилено гуглимо в Інтернеті, як збити їх у домашніх умовах. Нас хочуть залякати, а ми ще активніше донатимо на ЗСУ.

Ворог нищить енергетичну систему країни, а ми і в темряві шукаємо плюси. Приміром, можливість провести час із рідними. Просто поговорити, без гаджетів у руках. Влаштувати романтику при свічках. Побавитися з дітьми. У що?

Ось кілька варіантів організації для малечі цікавого дозвілля у час без світла від Ювенальної поліції України:

Відео дня
  • Настільні ігри — таке захоплююче заняття може розтягнутися на цілий вечір, відволікаючи маленьких і великих членів родини від заборони виходити з дому без вагомої причини.
  • Читайте книжки, вірші або розповідайте ті, які пам'ятаєте. Намагайтесь говорити спокійним і розміреним голосом. Якщо у вашої дитини є улюблена книга (вірш, казка) і вона просить весь час саме її, то повторюйте її хоч і 100 разів!
  • Коли немає можливості подивитися мультики та почитати, з'являється час на вивчення віршів та лічилок, які так корисні для розвитку промови малюка.
  • Давно хотіли зібрати із дитиною лего та розділити її інтереси? Відмінна нагода це зробити! Поставте на підлозі кілька ліхтарів або свічок у закритих свічниках і приступайте до веселого будівництва!
  • Влаштуйте домашній театр тіней. Для цього вам знадобиться ліхтарик та трішки уяви. Разом з малюком спробуйте створити цікаві фігурки руками, щоб тінь падала на стелю. Так ви зможете влаштувати цілу виставу, створивши свій власний сценарій.
  • Темрява – чудовий привід для розповідей страшних історій з ліхтариками. А якщо такий екстрим не для вас, запропонуйте дитині написати власну історію. Почніть розповідати казку, а потім нехай кожен із членів сім'ї доповнює історію своєю пропозицією.

Проведіть час з користю для вас та малюка. Ваша підтримка - це саме те, що необхідно дітлахам. Проводячи час разом ви самі зможете відволіктись від негативних думок.

А як ви з дітьми проводите час без світла?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up