Дезінфекція від коронавірусу в під'їздах багатоповерхівок Хмельницького: міф чи реальність?

Дезінфекція від коронавірусу в під'їздах багатоповерхівок Хмельницького: міф чи реальність?
  • Ми перевірили: частину під'їздів дезінфікують спецрозчином, частину - кип’ятком та содою, а деякі взагалі дезінфекції не бачили. 
  • Чому так?

Небезпечний вірус COVID-19 почав ширитися Україною. Наразі офіційно підтвердили 14 випадків зараження, 2 з них - летальні. Інфікованих зафіксували в Чернівецькій (10), Житомирській (1), Київській (1) областях та в місті Київ (2). Серед захворілих є діти. Як повідомила зранку журналістам vsim.ua головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна, у місті та області станом на 09:00 підозр на COVID-19  немає. 

Щоб ситуація і надалі трималася на такому рівні, у Хмельницькому проводять ряд карантинних заходів. Один із них - це дезінфекція. Щоденно міська влада звітує, що комунальники проводять дезінфекцію під’їздів та громадського транспорту. Як це відбувається насправді вирішили перевірити журналісти vsim.ua.

Про дезінфекцію у громадському транспорті ми розповіли у матеріалі “Хіба краще вмерти?”: як і чим у Хмельницькому дезінфікують тролейбуси, що нещодавно вийшов на нашому сайті. Наразі розкажемо, як процес боротьби з коронавірусом відбувається у під’їздах. 

Відео дня

В одних працюють від ранку, інші - навіть не чули

До прикладу, по Львівському шосе, 55/2, комунальники працюють від ранку. Цю адресу обслуговує УМК “Південно-Західна”. Працівник управляючої муніципальної компанії Олег, розповідає, що сьогодні у його планах 8 будинків. Дезінфекцію він проводить спецрозчином. Зрошує вхідні двері, ручки, сходи, поручні. Каже, що подібне дійство проводять і в ліфтах, але тим займаються вже інші люди - працівники СРБП “Хмельницькліфт”.

Після такої дезінфекції у під’їзді стоїть легкий запах хлорки та відчувається свіжість. А от будинок по Зарічанській 20/1 обслуговує ОСББ. Його мешканка Валентина каже, що вже більше тижня знаходиться на лікарняному. Весь цей час вона перебуває вдома і що відбувається в будинку добре бачить. За словами жінки, тут дезінфекцією “і не пахло”. 

“Мають дезінфікувати щодня”

В управлінні ЖКГ міста пояснюють, що над дезінфекцією працюють уже третій день. Відсьогодні виконання зобов’язань міської влади почали контролювати. За якою схемою все відбувається розповів начальник ЖКГ Василь Новачок. 

За словами Василя Новачка, керівники УМК повідомляють, що наразі в місті проблематично придбати засоби дезінфекції. На випадок відсутності спецпрепаратів, в ЖКГ провели консультацію для керівників обслуговуючих компаній. 

Звітують щодня у Viber 

Щоб контролювати дезінфекцію під'їздів, які обслуговують УМК, створили спеціальний чат у Viber. Туди працівники компаній в кінці робочого дня звітують про виконану роботу.

Про це журналістам vsim.ua розповів заступник начальника управління ЖКГ Віталій Гурський. 

Додатково Віталій Гурський зазначив, що працівники СРБП “Хмельницькліфт” обробляють спецрозчинами й кабінки ліфтів. Там протирають поверхні та всі кнопки. За вчора,17 березня, продезінфікували 200 ліфтів. 

Опитування

А у вашому під'їзді проводять дезінфекцію?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Володимир Щур

    Підкажіть чи можливе застосування матерчатих рукавичок
    намічених в мильному розчині для дезінфекції одночасно і рук і всіх контактних поверхонь?
  • Ольга Иванова

    Прибузька, 26, ні
  • Алена Петровская

    Зарічанська 24 обробляли бачила вже два дні, молодці все гарно обробляли але тільки до третього поверху
  • Сергей Анишин

    По вул. Бандери, 55 ніякої дезінфекції не було, але це ОСББ/зв' язківець 55/;хоча в нашому будинку проживають люди котрі на обсервації
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up